Daar zijn we dan weer in het nieuwe jaar, en voor degene die zich afvroegen of ons blog ook nog in 2012 verder zou gaan, kan ik met een gerust hart mededelen dat dat inderdaad het geval zal zijn.

Voor het eerste dit (vorig) jaar hadden we de nodige buiten versiering opgehangen voor de kerst. We hadden het nodige gekocht toen we vorig jaar in Holland waren, en ondanks het wel leuk staat, het ziet er een stuk beter uit als er sneeuw boven op ligt, maar ja je kan niet alles hebben. De maand Januari in AustraliĆ« is te vergelijken met de de grote vakantie (Juli/Augustus) in Holland, scholen zijn dicht en iedereen is op vakantie. Zodoende hebben we de nodige gasten gehad die bleven overnachten en entertainend moesten worden, en dus niet veel tijd overbleef om verder te gaan met de jobs waar we mee bezig waren (bouwen garage/shed). Dat gezegd, ik heb de laatste palmen geplaatst die rond het toekomstige deck bij het zwembad komen te staan. De grond was bikkelhard, maar met een speciale graaf tool was er toch wel door heen te komen. Als de palmen eenmaal in de grond zitten leg ik hier wat bakstenen om heen zodat Jessy ze weer niet uit begint te graven. Dit doet ze bij alles wat ik plant (natuurlijk wanneer ik het niet zie), ik denk dat ze wil controleren of ik wel genoeg aarde in het gat heb gegooid šŸ™‚ Afijn ik ben alvast met het planten begonnen want er is een nieuwe wet aangenomen in AustraliĆ« die er op neer komt dat het hekwerk om je zwembad in goed orde moet zijn, anders kan je rekenen op een fikse boete. Ons hekwerk voldoet zeer zeker niet en zal dus vervangen moeten gaan worden. Ik heb hier al eerder melding van gemaakt in een voorgaande blog. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ze zo snel bij ons komen controleren, we zitten tenminste “in the middle of nowhere”, maar je weet het niet.

En dan hebben we natuurlijk onze eieren dief de Goanna (Jeanette heeft nog geen bij naam voor ‘m verzonnen). Van de week had ie zelfs een kameraad mee genomen. Ondanks de honden een goeie job doen ze de boom in te jagen, zijn ze toch in staat om regelmatig wat eieren te jatten. We hebben zat eieren dus dat is niet echt zo’n probleem, als ze maar van ons kippetjes afblijven. De Goanan’a die ik tot nu toe heb gezien waren niet groot genoeg om onze kippen kwaad te doen, dus we hopen maar dat de grotere weg blijven. Deze op de foto werd door Rusty Zack (de ezel) z’n schuil hut in gejaagd, de Goana zal wel gedacht hebben vreemde boom waar ik nu in zit. LOL