Weet niet of ik nog moet uit wijden over de gespeelde finale van Nederland tegen Spanje, het was weer een bittere teleurstelling, eentje die in een lange lijst kan gaan. Wim & Kathy waren speciaal voor de wedstrijd over gekomen het weekend, desalniettemin hebben we het toch erg naar onze zin gehad. Moet zeggen dat ik meer heb genoten van de wedstrijd van Duitsland tegen Uruguay, nooit kunnen denken dat ik meer zou genieten van een wedstrijd waar Duitsland in betrokken was. Afijn we hadden een aantal biefstukken van een boer die wat verderop in het bos woont gekocht, die Dexter koeien houdt. Dit zijn vrij kleine koeien die oorspronkelijk uit Ierland komen, en bij deze boer lekker vrij kunnen gaan en staan waar ze willen (free-range). De biefstuk ging er in als zoete koek, en Wimpy was erg in z’n sas zoals je kan zien (de rode wijn was hier gedeeltelijk oorzaak van) !

Met m’n rug gaat het weer een stuk beter, en heb daarom maar de eerste meest dringende klus aangegrepen die moest gebeuren, brandhout splijten. Het was de bedoeling om een grotere voorraad te hebben voor de winter, maar dat is er dus niet van gekomen i.v.m. de rug blessure. Helaas betekend dat dat we bijna door onze hout voorraad heen zijn, en ik dus maar snel wat moest gaan splijten, een goede oefening om warm te worden. Een dezer dagen maar eens langs de houtzagerij gaan om te kijken of daar wat makkelijk te grijpen afvalhout ligt. Ik heb ook al wat dode bomen op de porperty gelokaliseerd die neer gehaald kunnen worden en dan als brandhout kunnen dienen. Veder werden we vorige week geconfronteerd met een vreemd geluid s’avonds laat. Het leek wel of er een of ander dier dood aan het gaan was, een erg vreemd geluid. Afijn het is hier pikdonker normaliter, dus met een grote schijnwerper op zoek gegaan waar dat geluid dan wel vandaan kwam. Al snel vonden we de oorzaak, de accu van de Hilux had het begeven, en met het kleine beetje stroom dat er nog in zat, probeerde het alarm af te zetten. Heb toen de accu maar losgekoppeld, had er geen zin in omdat de hele nacht aan te horen. De volgende dag de accu bij Jeanette in de auto geladen, en toen aan het bellen gegaan voor een nieuwe. Nu bleek er een accu handelaar een blok verder van waar Jeanette werkt te zitten, en dus Jeanette een nieuwe op kon halen, die ik er de volgende dat in heb gezet. De handelaar zei dat je waarschijnlijk z’n 18 maanden doet met een accu in de Hilux, maar er zit 2 jaar garantie op dus ik weet niet helemaal hoe dit werkt ??

En tot slot onze schuur/garage, we zijn er nagenoeg uit wat en van wie we de schuur/garage gaan bestellen. We zijn op dit moment nog aan het uitzoeken waar we het voordeligst het beton kunnen krijgen, want dat is vrij kostbaar, en bijna de helft van de gehele prijs. Ik wil tegelijkertijd een extra stuk beton laten gieten aan de zijkant van het huis waar ik dan een was/berghok kan gaan maken.
Wordt vervolgd…………………