Afgelopen weekend is dus de Australische versie van de WRC verreden. In totaal waren er 36 vrijwillige brandweer brigades betrokken bij dit evenement. Onze brigade was verantwoordelijk om het parkeren te managen bij stage 22 en 25 van de rally. Stage 22 begon om 06:00, dus d
it was vroeg uit de veren voor de zondag. Een weiland was beschikbaar gesteld voor het parkeren, en het was maar goed dat we niet al teveel regen hadden gehad, anders had dit nog wel eens een probleem hebben kunnen worden. Tony & Liz hadden de nodige eten en drinken meegenomen zodat ook de inwendige mens niet werd vergeten. Alles verliep perfect en ik weet niet hoe vaak we werden gecomplimenteerd op het werk dat we verrichten. Wat niet meer was dan alle auto’s die aankwamen naar een plaats de dirigeren. Niemand (met een uitzondering) had ook maar een probleem om te gaan staan waar wij ze heen dirigeerde. Iedere keer sta ik weer versteld hoe het werk van de vrijwillige brandweer in zeer hoge mate word geapprecieerd door de Australiërs. Dit is niet helemaal verwonderlijk want je stopt tenslotte je eigen vrije tijd hierin, maar als je zoveel waardering krijg is het dit dik en dwars waard. In de ochtend sessie hebben we ongeveer 700 auto’s moeten verwerken, en in de middag sessie zo’n 500, dus aardig wat auto’s. Tussen de sessies, hebben we ook zelf nog wat van de rally bekeken, maar eerlijk gezegd als er 5 langs heb zien scheuren ik wel het een beetje heb gezien. Aan het eind van de eerste sessie werd er geopperd om met een (brandweer)helm aan de uitgang te gaans taan om een vrijwillige bijdrage te vragen. Dit bleek een gouden suggestie, bijna niemand kon het laten om niets te geven, wat resulteerde in een slordige $1600 aan het eind van de dag. Dit komt onze brigade zeer ten goede want onze bank saldo’s waren alarmerend laag. Nu kunnen we gelukkig wat aankopen die die we voorheen niet echt konden doen.

Al met al een hele geslaagde dag met zonder enige negatieve ervaringen. en ik kan het niet laten om te denken hoe zoiets in Nederland had uitgelopen. Ik ben bang dat de dag ietwat (zonder te negatief te klinken) anders had gelopen. Afijn aan het eind van e dag een welverdiend biertje in de lokale pub genuttigd !

Ook heb ik van de week de elektriciteits aansluiting opnieuw aangesloten. De vorige bewoner heeft een bepaalde periode zijn dochter en vriend in een caravan op zijn property laten wonen (een stuk verder van het huis) en daar dus een elektriciteit aansluiting aangelegd. Deze aansluiting was niet je van het, en dan ook de reden dat het werd afgesloten door de elektriciteits maatschappij die onze elektriciteits paal kwam vervangen, omdat ie te beschadigd was door de termieten. Ik heb de op de grond losliggende kabel netjes opeen paal gemonteerd met een waterbestendig stopcontact. En daarna de boel in de meterkast weer aangesloten. De reden waarom ik dat had gedaan was om als er eventueel mensen een caravan of zoiets meenemen naar ons georganiseerde Oktoberfest ik ze dan ook stroom kan aan bieden, je moet tenslotte voor je gasten zorgen niet 🙂

Morgen gaan we de finale voetballen in Coffs Harbour’s internationaal stadium. In Australië hanteren ze een wat andere competitie verband dan we in Nederland gewend zijn. Degene die aan het eind van de competitie boven aan staat, wordt de minor premiers genoemd (mindere winnaars ?). De eigenlijke winnaar van de competitie wordt beslist door de 4 hoogste geëindigde teams en spelen een soort mini comp om te beslissen wie de algehele winnaar van de competitie wordt. Nu wij spelen, (die als 2de waren geëindigd) de finale morgen tegen Yamba (die als eerste was geëindigd). Er is een bus gereserveerd waarin de spelers en supporters naar Coffs Harbour reizen. Gelukkig spelen we om 10 uur s’ochtends want de weersverwachting voorspelt 32 graden !

Wordt vervolgd……….