We hebben de maand februari weer de nodige regenval gehad, zal voorlopig niet klagen over het feit dat we geen regen hebben gehad.

We hadden al de nodige regen gehad toen er 2 cyclonen tegelijkertijd aan land zouden komen. De Cycloon “Lam” in het noorden, en cycloon “Marcia” in Queensland, waar wij ook de staart van mee zouden pakken. In eerste instantie waren de weersverwachtingen nogal beangstigend, orkaan-achtige wind, en op een dag konden we over de 400 mm regen verwachten. Gelukkig is dat allemaal meegevallen alhoewel er behoorlijke schade is aangericht door beide cyclonen. We hadden thuis al de nodige voorzorgs-maatregelingen genomen, dakgoten schoon maken, nog wat regenpijpen aangesloten, dit allemaal om het regenwater van het huis weg te krijgen. En als laatste stond de generator klaar, maar zo ver is het allemaal niet gekomen, denk dat we over een dag of 3 zo’n 250 mm regen hebben gehad. Desalniettemin is het allemaal nat, heel erg nat, alle water tanken lopen al weken over, voorlopig geen problemen dat we zonder water komen te zitten.

Een aantal dagen voor dit zich afspeelde en we al de nodige regen hadden gehad, heb ik wat werkzaamheden bij de dam verricht. Daar lag een filter die het water wat we oppompen naar een tank die bij het huis staat, filtert. Dat filter bevind zich op een ongemakkelijke plaats, op de grond tussen het hoge gras, ben er al een paar keer bijna over heen gereden. Verder zit er een behoorlijk lek in de pijp, dus tijd om daar wat verbetering in te brengen. Ik gewapend met wat boomstammen en gereedschap naar de dam om daar wat verbetering in te brengen. Afijn de meeste die op FaceBook zitten hebben al gezien wat er was gebeurt :-) Het was daar erg nat, en de truck is maar een 2-wheel drive, dus was het voor de hand liggend dat ik vast kwam te zitten. Gelukkig gebeurde dat toen ik nagenoeg klaar was, het lek is gemaakt, en het filter is op een framepje gezet, zodat het allemaal goed toegankelijk en zicht baar is. En zoals gewoonlijk dient Alfie mijn  werk te inspecteren 😉

En dan als laatste, het moge duidelijk zijn, onze blog zit in een nieuw jasje, wat het allemaal wat aantrekkelijker maakt, en makkelijker voor mij om het te beheren, hoop dat jullie het leuk vinden. Klik HIER om naar de home pagina te gaan.