Afgelopen weekend hebben we Ken & Rachel bezocht in de Gold Coast, ruim 3 uur rijden ten noorden van ons (vlakbij Brisbane). Ken & Rachel zijn onze oude buren van Sydney (Hornsby) waar we erg goed bevriend mee zijn.

Zij wonen al een tijd in de Gold Coast, en we hadden ze al een tijdje niet meer gezien, maar aangezien we nu een stuk dichterbij hun wonen, zullen we ze wel weer vaker zien. Rachel is een doctor en heeft een goed inkomen, wat te zien is aan hun huis, maar liefsts 7 slaapkamers en 3 badkamers, met nog de nodige ander ruimtes zoals een media room (kleine bioscoop), play room met bar en ga zo maar door. Afijn om nog effe verder te gaan hebben ze buiten een schitterend zwembad, en sinds kort een Bali-hut (Indonesische stijl hut). In de hut is een projector geplaatst zodat je vanuit het zwembad een film, of zoals wij deden, de Olympische winterspelen kan bekijken. Erg decadent, maar wel geinig.

We hoefde trouwens niet bang te zijn om eventueel het schaatsen te missen, Ken heeft totaal zo’n 14 Tv’s ge├»nstalleerd in en om het huis. Verder hebben we ook een heerlijke seafood lunch gehad bij hun thuis met garnalen oesters en een “mudcrab” (modder krab). Dit zijn vrij grote krabben aan de kust leven, en ontzettend lekker zijn om te eten. Ken is ook niet vies van een biertje, dus daar zijn er ook aardig wat van door heen gegaan, al met al een geslaagd bezoek.

Jeanette had deze week vrij en het plan was dus ook om een paar daagjes te gaan kamperen. Dit is er echter niet van gekomen, de weersverwachting was niet zo denderend en er waren nog genoeg dingen rondom het huis te doen, wat we dus samen hebben gedaan. Woensdag avond toen Jeanette de honden eten ging geven kwam ze verschrikt binnen met het verhaal dat ze een slang bij het hondenvoer had gezien. Na een inspectie mijnerzijds kwam ik inderdaadd tot de conclusie dat er een slang lag, en wel te verstaan een Carpet Python. Aangezien een python een wurgslang is, is ie niet giftig, wat prettig was om te weten en ik daarom geen probleem had om ‘m op te pakken. Want ondanks ‘ie’ niet giftig was moest ie weg, ze kunnen kleine honden en katten verorberen. Eerlijkheidshalve dien ik te vermelden dat deze slang daar waarschijnlijk niet toe instaat was omdat ie nog geen meter lang was. Heb hem toen in het bos weer losgelaten, aan een kant jammer dit soort slagen zorgen er voor dat je geen last van ratten of muizen hebt, wat een goed zaak is.