Wij hebben een 2de toilet wat zich bevind in een klein gebouwtje waar de pomp en filter van het zwembad staan, iets verwijderd van het huis. Nu dit toilet lekt al een tijdje, en dient dus te worden gefikst.

Het bleek dat het rubber wat de watertoevoer afsluit wanneer er is doorgetrokken, helemaal vergaan was.
Afijn ik heb deze rubbers al vaker vervangen, maar deze kon door het design niet worden vervangen, zal wel een goedkoopie geweest zijn. dus moest er een heel nieuw reservoir voor worden gekocht . Nu had ik een tijd geleden een nieuw soort toilet reservoir gezien wat water bezuinigend was. We hebben water zat op het moment, maar als we water kunnen besparen voor als we in een droge periode zitten dan is dat mee genomen. Het was gelijk een goede gelegenheid om de provisorische aansluiting, via een tuin slang, wat te verbeteren, en een 2 tal extra buiten kranen te installeren. Een hoop wordt hier gedaan met “poly pipe”, wat zwarte polyethyleen lediging is, wat sterk is en goed bestendig tegen de uv stalen van de zon, maar niet zo goed tegen al die knagende beesies die hier zitten. Dus ging ik het ouderwets doen via gesoldeerde koperleidingen, een bekwaamheid die ik heb geleerd uit de tijd dat ik nog met mijn neef Frans van der Linden (loodgieter) meehielp in het weekend, lang lang geleden. Dus de nodige koperleidingen gekocht, op maat zagen en de bochtjes en T-splitsingen erop gesoldeerd. Verder heb ik ook nog een extra aansluiting laten liggen, zodat ik die met de tijd kan gebruiken om een buiten douche aan te leggen wanneer ik een deck bij het zwembad gaan bouwen. En dan is het natuurlijk het spannende moment dat je weer druk op de leidingen gaat zetten, geen lekkages etc., niet dat dit heel erg uit zou maken want alles mag nat worden hier.

Gelukkig had ik mijn vak bekwaamheid nog niet verloren, alle leidingen zaten goed in mekaar, was alleen de aansluiting van het reservoir aan de toilet pot vergeten aan te draaien, dus werd het wat nat, toen ik voor de eerste keer door trok ????

Afijn hoe werkt dit ingenieuze systeem nou, als je doortrekt dat gaat er automatisch een kraantje lopen, wat water in de bovenkant van het reservoir laat lopen, De bovenkant heeft de vorm van een klein bassin en geeft je de mogelijkheid geeft om je handen te wassen, nu dit water verdwijnt dan weer in het reservoir en wordt voor de volgende keer gebruikt als je door trekt. De tijd dat het reservoir weer vult voor de volgende beurt is meer dan genoeg om je handen te wassen, alle kleine beetje helpen, en ik maak graag gebruik van slimme uitvindingen. Tot zover……