Dit weekend hebben we bezoek gehad van Peter & Fiona, ze arriveerde vrijdag avond.

Het was ook het begin van het Jacaranda festival in Grafton. Het was leuk om ze weer eens over de vloer te hebben, we hadden elkaar een hoop te vertellen. Maar omdat ze er een behoorlijke rit op hadden zitten is het niet al te laat geworden. Dit is goed want normaliter maken onze honden ons rond 7 uur s’ochtends wakker dus inslapen was niet aan de orde ! De volgende dag zijn we een stuk wezen rijden om ze wat van de omgeving te laten zien. We zijn via Grafton naar Lawrence gereden en hebben daar de veerpont gepakt die over de Clarence rivier gaat.

Deze route gaf ons de mogelijkheid om de Clarence rivier wat beter te bekijken. De Clarence rivier is een reusachtige rivier die een belangrijk deel uitmaakt van de omgeving waar we wonen, en eindigt in de oceaan. Er worden erg veel festiviteiten op deze rivier georganiseerd. Er liggen zelfs eilandjes in de rivier die allemaal een naam hebben. De grootste is Woodford eiland, en dat is waar we de veerpont hebben genomen. Op Woodford eiland reden we erg dicht langs de rivier, en hadden het geluk een zee-arend te zien die net op dat moment een vis uit de rivier plukte, zoiets zie je alleen op TV normaal. We konden ons geluk niet op deze dag, want effies verderop zagen we 2 dolfijnen in de rivier zwemmen. Zoals ik al vermelde mondt deze rivier uit in de Oceaan, maar dat was nog zeker zo’n 20 Km verder, dus dolfijnen hadden we hier niet verwacht, maar dat geeft je wel een idee hoe groots de rivier is. Om die reden zijn erg veel restaurants en kroegen dicht aan de rivier gesitueerd. We hebben dan ook regelmatig stops gemaakt om de keel effe te smeren, met het geluk dat onze Jeanette de “Bob” was en ons chauffeur was. De volgende dag waren de Dragonboat races in Grafton, wat tot onze verbazing een erg groots evenement was. Het was erg warm, maar desondanks had iedereen het erg naar d’r zin. D’r is al eens een keer aan me gevraagd of ik niet lid wilde worden, en dat moeten we maar eens gaan onderzoeken. George & Ida, een Nederlands stel die al een tijd in Australië wonen, en familie is van Wim een goede vriend van ons, waren ook van de partij.

Na een voldaan weekend te hebben gehad vertrokken Peter & Fiona weer op Maandag om plaats te maken voor Marcel een voetbal kameraad van Sydney. Hij moest binnen 3 weken zo’n 1500 Km maken om in aanmerking te komen voor een belasting voordeel. In Australië hebben ze een regel dat de meer Km’s je maakt je minder belasting op je lease auto hoeft te betalen. Dit zal ongetwijfeld logische zijn geweest een tijd geleden maar in de huidige tijd met het milieu in ogenschouw slaat dit kant nog wal ! Afijn dat terzijde het was leuk om Marcel ook te ontvangen. De volgende dag was het Melbourne Cup, dit is een paardenrace waar heel Australië voor stil wordt gelegd. Gelukkig duurt de race niet langer dan een minuut of 3, maar toch, in Melbourne is het een officiële feestdag waar iedereen vrij heeft. We zijn s’ochtends naar het strand geweest in Wooli. Er zijn recentelijk erg veel bosbranden geweest in deze regio waar je nog duidelijk het bewijs van kon zien, desalniettemin is nog steeds een erg mooie omgeving. Die middag dus de race bekeken in de pub in Corindi-beach wat een vruchtbare dag was want ik had $150 gewonnen. Ondanks het feit dat ik nooit op paarden gok, win ik bijna elke jaar wat, dus dat houden we erin ! Aan het eind van de dag nog effe lekker in het zwembad bij gekomen van de dag. De dag erop ging Marcel weer naar huis en ik naar m’n werk, ja das effe wennen, maar ik heb het erg naar m’n zin in m’n nieuwe baantje. Jeanette heeft 2 weken vrij dus deze keer was het eens omgekeerd en zwaaide zei mij uit inplaats van andersom.