We hebben dit weekend bezoek gehad van Ken, Rachel, Mackenzie & Taylor.

We zijn al een tijd bevriend met Ken & Rachel, die zo’n 10 jaar geleden onze overburen waren toen we nog in Sydney (Hornsby Heights) woonde. Zij wonen nu in de Gold Coast, wat ongeveer 3.5 uur rijden bij ons vandaan is, en een acceptable rit is om een lang weekend bij iemand te verblijven. Rachel had ook haar 2 hondjes mee genomen dus der liepen 7 honden rondt te rennen. We hebben veel schik gehad elke avond lekker om een groot kampvuur gezeten, en natuurlijk de nodige biertjes weggewerkt. Ken was bang dat hij het koud zou hebben en had voor de zekerheid extra warm ondergoed gekocht en aan gedaan. D’r was niet veel nodig om ze te overtuigen of ze der outfit konden demonstreren.

Ook hebben ze afgelopen maandag dan eindelijk de door de termieten aangegeten electriciteits paal vervangen. Een paar dagen ervoor hadden “Country Energy” de nieuwe paal al gebracht. Ze hadden daarvoor ook al een andere paal vervangen, en hadden de oude paal nog steeds bij hun. Ze vroegen of ik interesse had in de oude paal om te gebruiken voor de kachel. Dit was ik wel omdat we bijna door het hout heen waren, en deze palen van hard hout zijn en natuurlijk perfect gedroogd zijn na al die jaren. Moest natuurlijk wel weer even aan de slag om het klein te krijgen, maar dat was het dubbel en dwars waardt het hout brand erg goed en vooral erg lang, onze originele electriciteits paal hebben ze ook achter gelaten dus we kunnen voorlopig vooruit.

Zoals je begrijpt is er een hoop onderhoud gemoeid met deze palen, en je vraagt je af waarom ze de elektriciteit leidingen niet in de grond gooien zoals in Nederland. Hier zijn een aantal reden voor, allereerst is het duurder om leiding in de grond te leggen dan boven de grond. Je moet weten dat de grond hier op veel plekken uit rots bestaat dus een hoop werk om in te graven. Daar komt nog bij dat de afstanden in Australia ook wat groter zijn dan gebruikelijk, dus is het in het algemeen goedkoper om de leidingen boven de grond te hebben. Wel gaan er stemmen op om de leidingen toch onder de grond te gaan leggen, veel mensen vinden ze lelijk, en het gebeurt regelmatig dat iemand er tegen aan rijdt, met alle gevolgen vandien.

We weten nog niet wat er gaat gebeuren met de functie die er vrij is gekomen op de bank (NAB) in Grafton. Officieel moet die functie eerst intern worden geadverteerd. Desalniettemin heeft de huidige manager aangegeven dat ze Jeanette heel erg graag zou hebben. Dus met een beetje geluk krijgt Jeanette een beter betaalde baan die een stuk dichter bij huis is.