Een paar weken geleden ben ik geslaagd voor het theorie examen voor mijn vrachtwagen rijbewijs

D’r zijn een hoop verschillen klassen in deze categorie en ik doe de MR (medium Rigid) variant die je nodig hebt om vrachtwagens te rijden die zwaarder zijn dan 8 ton. Wij hebben 2 trucks in onze fire brigade, en de grootste weegt 13 ton wanneer ie vol is beladen, dus vandaar. Dus vorige week voor het eerst in de Cat1 (truck van de 1ste categorie zie foto van een wat ouder model) gereden. Het was effe wennen, wat moeilijkheden om de derde versnelling te vinden, en bij het remmen komt wat meer kijken. Zonder teveel in details te treden, d’r zitten verschillende rem systemen op waaronder een systeem dat gebruik maakt van de uitlaatgassen om af te remmen. Maar uiteindelijk ging het eigenlijk vrij goed. In de komende weken gaan we een paar keer in de stad rijden want daar moet tenslotte afgereden gaan worden.

Gisteren zijn we met de honden naar het strand van Woolgoolga geweest want daar werd een ronde van de surfboat series gehouden. Dit zijn boten waar 4 man/vrouw in zitten met iemand die het roer (peddel) bedient. Deze boten worden normaal gebruikt voor lifesaving, maar het is gebruikelijk dat de verschillende lifesave clubs (elk strand heeft zijn eigen lifesavers club) elkaar uitdagen in allerlei competities, de surfboat races is er een van, en een lust voor het oog om te zien. Het is machtig te zien om hoe ze met zo’n boot door de golven (surf) heen proberen te komen en soms huizenhoog omhoog worden gegooid. Het weer was niet echt bijzonder een beetje regenachtig, maar de temperatuur was aangenaam.

We hebben sinds vorige week weer 5 kippen extra (10 in totaal nu). We hadden met elkaar afgesproken dat we nog 5 kippetjes gingen “redden” van de legbatterij of slacht. Deze kippen zijn zo’n 18 maanden en leggen niet zoveel eieren meer als ze normaal doen, en worden dan weg gedaan. Let wel ze leggen nog steeds eieren, maar gewoon iets minder.

Eenmaal thuis gekomen en ze te hebben vrijgelaten met de kippen die we al hadden zagen we pas hoe slecht die arme beestjes er uit zagen. Mager, een erg fletse kleur, en niet veel leven in zich. Na een paar dagen begint het al beter te worden, van een van de kippen had ik niet veracht dat ie de volgende dag zou redden, maar dat gaat al een stuk beter nou. Ondanks de kippen ouder zijn dan de degene die we al hadden, zitten ze onderaan in de pik-order wat je goed kan zien als ze op stok gaan, des te hoger je zit des te hoger je in de hiërarchie zit. Op dit moment hebben we elke dag 3 versie eitjes, wat snel oploopt en we niet allemaal zelf op kunnen eten, maar dit geeft onze weer een middel om ruil handel te doen.

Volgende week ga ik naar New Zealand met m’n maat Kenny om Australië tegen New Zealand in de cricket te gaan kijken. Nu vindt ik Cricket erg saai, maar Kenny had me al een paar keer gevraagd om ergens met hem naar toe te gaan, waar ik steeds heb moeten weigeren, zodoende kon ik dit nu deze keer niet weer afslaan. En eigenlijk is er niets mis om met een goeie kameraad een paar dagen op stap te gaan, zij het dan in een ander land. New Zealand is een prachtig land met een grote variatie van natuurgebieden die b.v. zijn te vergelijken met de Deense Fjorden, de Schotse hooglanden, of de IJslandse geisers en ga zo maar door . Een wedstrijd wordt gespeeld in Auckland en de ander wedstrijd in Wellington wat een schitterend plaatsje is aan de zuid kust van het Noord eiland. Meer hierover in de volgende blog !