De “Tour de Cure” is een wielerevenement wat de laatste jaren wordt gehouden en word gereden van Sydney naar Brisbane een slordige 1400 Km. Er is zelfs een etappe bij die bijna 300 km, meer dan de langste etappe in de Tour de France. Omdat dit een event puur om geld in te zamelen om een genezing tegen kanker te vinden is het geen race. Afijn afgelopen woensdag kwam de tour karavaan aan in Grafton, en startte de volgden dag op een groot parkeer terrein voor het grote winkel-centrum in Grafton. Het winkelcentrum had gevraagd of onze Fire Brigade een BBQ (Sausage sizzle) kon regelen. Het winkel-centrum zorgde voor de etenswaren en zou $200 doneren voor de Fire Brigade. De opbrengst van de verkochte etenswaar ging ook naar de “Tour de Cure”, die tot opheden meer dan 1.6 miljoen dollar had ingezameld, wat niet slecht is. Aangezien onze catering van de Clarence valley regio (waar onze brigade onder valt) goed is uitgerust, hebben we een aanhanger opgehaald waar een grote BBQ plaat opzit gemonteerd die ons instaat stelde om een groot aantal worstjes tegelijk te barbecueën. Er was een grote afname wat dus weer tegoed kwam voor het goede doel. Dit jaar krijgt het evenement veel aandacht onder meer omdat een bekende sport verslaggever (Mark Baretta) van Channel 9 ook mee rijdt. De dames gingen helemaal uit hun dak toen Mark wel met ons op de foto wilde, hun dag kon niet meer stuk 😉 We kregen de volgende dag nog wat aandacht in de lokale krant, met een foto van ons en de gehele wielerploeg, als was het erg klein en waren we niet echt goed te onderscheiden.

Het afgelopen weekend zijn we weer eens naar de Gold Coast geweest, Wim & Kathy onze goede vrienden die 4.5 jaar in Singapore hebben gewoond waren weer terug gekeerd, en wonen nu in de bergen achter de Gold Coast. Ze hebben daar een schitterend stuk grond in een nationaal park, waar ze de Gold Coast vanuit de verte kunnen overzien. Aangezien ze er pas een paar weekjes waren stonden er nog een hoop dozen enzo, maar gelukkig kon je zien dat Wim nog steeds z’n prioriteiten op een rijtje had zitten, de bar was al helemaal ingericht. Wim was ook erg blij dat ie z’n BBQ weer eens kon gebruiken, wat ie de laatste 4.5 jaar niet had kunnen doen. Na de lunch gingen we naar Uzi & Adi (onze Israëlische vrienden) want die waren sinds een paar weken ook naar de Gold Coast verhuisd naar een schitterend appartement met prachtig uitzicht en een paar 100 meter van het strand. Vlak voor het grote flatgebouw waar hun appartement is kan je een paal zien waar een visarend-paar een nest hebben, midden in een stad onvoorstelbaar. Je moet de Gold Coast een beetje zien als de toeristen strand plaatsen in Spanje en Frankrijk etc. Er zit veel geld wat je kan zien aan al de grote huizen en appartementen. Aangezien we steeds meer kennissen hebben die daar wonen zullen we hier nog weel eens vertoeven, maar wij blijven lekker zitten waar we zitten het is ons iets te druk daar zo, we zijn geen 18 meer tenslotte 😉

Verder hebben we van de week voor het eerst de kippen uit hun hok gelaten om te zien hoe het allemaal ging met de honden. Nu dit ging niet slecht, de honden waren zeer geïnteresseerd en Jessy begon gelijk de grootste kip (“haan” zijn we inmiddels achter) te hoeden, een prachtig gezicht. We moeten er nog wel bij blijven want ik vertrouw Rusty niet echt, onder meer om dat ie vanochtend weer eens een kangoeroe had afgemaakt 🙁 Weet niet hoe ie het flikt de kangoeroe was 3 keer zo groot en zwaar als hij is ?

En tot slot onze Solar-saga, gisteren waren er 2 elektriciens aangekomen (weer vanuit Brisbane wat zo’n 4 uur rijden is), en hadden de 2 inverters opgehangen. Helaas kwamen ze er achter dat de kabel die ze hadden mee genomen om het geheel aan te sluiten op de publieke stroom network, niet lang genoeg was. Waar had ik dat eerder meegemaakt, ben aan een kant blij dat ik niet de enigste ben die zulke gigantische blunders maakt 🙂 Helaas betekend dit wel dat ze weer terug moeten komen volgende week, in ieder geval zitten de inverters netjes op de muur, moet tenslotte positief blijven denken !
Wordt vervolgd……..