De afgelopen week stond de voorbereiding van de Zonnecellen installatie centraal. Na wat elektriciens te hebben gebeld is er een langs gekomen en een suggestie gedaan om onze hoofd electriciteits kabel gerepareerd te krijgen. Om geld te sparen ben ik de kabels en dergelijke zelf gaan leggen zodat de elektricien ze dan alleen aan hoeft te sluiten. Hij kan ook een nieuwe meter installeren/aansluiten die nodig is omdat onze stroomvoorziening wat gaat veranderen. Wij gaan namelijk nu ook stroom terug voeren inplaats van het alleen maar af te nemen. Afijn de benodigde materialen opgehaald, waar een beetje creativiteit aan te pas kwam, maar eens denken om een imperiaaltje te installeren. De volgend dag de kabels door de pijp heen getrokken en in de greppel gelegd. Toen eenmaal alles op zijn plaats lag, kwam ik tot een erg vervelende ontdekking, de kabel was te kort ?? Ik begrijp nog steeds niet hoe ik de kabel te kort heb op kunnen meten ik dacht nog wel veel te veel te hebben gekocht, met de gedachte beter te veel dan te weinig. Helaas was het dus te weinig, wat catastrofaal is en bekende dat kabel ter waarde van $500 weg kan gooien. Je begrijpt dat ik hier niet echt blij mee was, en ik weet nog niet helemaal wat ik hier mee moet, maar het zal er wel op uitdraaien dat ik opnieuw kabel moet gaan kopen 🙁 Na dit debacle zou er hopelijk niet zoveel meer mis gaan, weet niet waarop ik deze constatering berust. Vrijdag zouden de installateurs om 7:30 voor de deur moeten staan volgens een email die ik van de Solarshop had gekregen. Afijn om 9:30 nog steeds niemand, dus maar weer eens bellen, waar ik te horen kreeg dat ik terug gebeld zou worden. Om 11:30 nog steeds niemand en geen telefoontje gehad toch maar weer bellen. Nu bleek dat de installateurs om 7:30 vertrokken waren van het depot in BRISBANE, wat zo’n 4 uur rijden hier vandaan is, en een hoop verklaart. Als iemand dit nu had verteld dan had dit geen enkel probleem te zijn geweest, maar rond de middag kwamen de installateurs dan eindelijk aan. 2 Jonge gastjes die van aan poten hielden en vanaf het moment dat ze er waren ze geen enkele pauze hebben genomen, want ze wilde klaar zijn voor het donker werd. Nu dit hebben ze gehaald (maar net), ze hebben toen gelijk hun gereedschap in het donker ingeladen en gingen weer op weg naar huis (let wel, weer 4 uur rijden !). Ik was dus zeer onder de indruk van de installateurs, de zonne cellen (90) liggen er mooi op. Helaas ben ik niet echt onder de indruk van de organisatie en communicatie van het eigenlijke bedrijf. Zoals ik in mijn vorige blog had vermeld had ik gehoopt dat ze alles gelijk hadden aangesloten, maar natuurlijk is dat niet het geval daar moet weer iemand anders voor komen, en is daar nu weer het wachten op, ik zal blij zijn als dit alles achter de rug is !!

Veder is de gemeente van de week ook begonnen met het laatste stuk van de weg waaraan we wonen te gaan asfalteren. Een hoop mensen zijn hier erg blij mee, omdat ze dan eindelijk geen last meer hebben van al het stof dat op waait als er een auto langs komt. Wij hebben hier niet echt zo’n last van omdat een breed stuk bos ons huis van de weg afschermt. Het is in ieder geval wel een verbetering voor de auto, en heeft dan niet meer te leiden van de slechte gesteldheid van de weg. Aan een kant vindt ik het eigenlijk wel jammer want het heeft wel wat om zo’n rode zandweg door een groen bos te zien lopen ! Nog wat laatste foto’s genomen voor later, om dan te kunnen zeggen weet je nog toen was het nog een zandweg (dirt road).