JOEHOE, we hebben kaartjes voor de oefen wedstrijd tussen Australië (Socceroos) en Holland op 10 Oktober !

Het is gebruikelijk in Australië om een sporteam een (bij)naam te geven meestal iets met een dier, het Australische voetbal elftal wordt de Socceroos genoemd. De naam is een combinatie van Soccer (zoals voetbal in de US en Australië wordt genoemd) en Roo (wat een afkorting is voor het woord Kangoeroe). Omdat de NAB bank waar Jeanette werkt een van de hoofdsponsors is, kon zij kaartjes bemachtigen voor ze in de algemene verkoop gingen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sydney, dus moet ik wat reizen, gelukkig hadden we nog wat punten gespaard dus kon ik een vlucht naar Sydney boeken. Vliegen in Australië is het zelfde als het pakken van de trein, wat inhoudt dat je erg makkelijk een vlucht kan boeken via het internet. Jeanette had 10 kaartje kunnen bemachtigen, en dus ga ik met wat voetbal maten in Sydney een goed weekend tegemoet :-)

Ondanks dat het officieel nog steeds winter is, is het voorjaar mijns inziens al begonnen, de afgelopen dagen is het ruim 30 graden geweest, en een hoop planten beginnen al te bloeien. Gisteren hebben we een aantal druif ranken gekocht, die wil ik gaan planten zo dat ze uiteindelijk een schaduw plek geven over een van de picknick tafels. Verder heeft Jeanette een Tamme kastanje gekocht, ze wilde dit al erg lang. Het probleem is dat het klimaat hier eigenlijk te warm is om een kastanje boom te laten groeien, desondanks gaan we het toch proberen.
Na al de regen die we hebben gehad is het verschrikkelijk droog de laatste 2 maanden, desondanks zat er gisteravond een groene boomkikker (Green treefrog) op de veranda, normaal zie je die alleen als het heeft geregend, misschien is ie een voorbode voor wat er gaat komen. We kunnen wel weer wat regen gebruiken, het was op het nieuws dat als we de komende 2 weken geen regen krijgen, de groenten en fruit in de winkels zo’n 10% duurder gaat worden.

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst onze dining area (eetkamer) gebruikt. We hadden Ernst & Helen uitgenodigd voor een etentje. Was erg geslaagd en vooral lekker, we hebben voor het eerst gebruik gemaakt van onze groentetuin, de peultjes (snowpeas zoals ze ze hier noemen) kwamen goed van pas in een overheerlijke salade die Jeanette had gemaakt. Verder had Jeanette ook nog een frambozen sorbet gemaakt wat ook heerlijk was. In de omgeving waar we wonen worden erg veel frambozen, bramen, bosbessen en dergelijke verbouwd. Een van de leden van de Fire brigade werkt daar en brengt regelmatig bakken met fruit wat niet meer verkocht kan worden. Jeanette kreeg een paar kilo en heeft er een overheerlijke sorbet van gemaakt. Deze farms (boerderijen) verschaffen erg veel werk, en dus ga ik eens kijken of ze wat voor mij hebben, wie weet ?

Ben ook druk beizg om onze groentetuin weer wat uit te breiden in de vorm van wat extra verhoogde planten bedden. Het voorjaar is inmiddels in aankomst en er dient een hoop nieuwe krop te worden geplant. Op de planning voor deze maand staan; Tomaten, Selderij, Courgette, Mais, Komkommer en Asperges ! Yep je hoort het goed we gaan proberen Asperges te verbouwen, je kan de planten als wortel systemen kopen, en het eerste jaar krijg je er niet veel van, maar het jaar erop zou je al een goede oogst kunnen krijgen. Op dit moment beginnen de aardappels en knoflook op te komen, en de eerste aardbeien beginnen zich ook te vormen. Ik heb netten moeten spannen om te voorkomen dat het lokale wildlife zich niet tegoed doen aan onze groenten/fruit. Wat we moeten gaan doen aan de insecten in de zomer weten we nog niet, we willen zoveel mogelijk voorkomen om chemicaliën te gebruiken want dan kan je net zo goed je groenten in de supermarkt kopen.