Het is de tijd van het jaar weer, dat de State Of Origin (Rugby League) wedstrijden gespeeld gaan worden. Ik ben helemaal verknocht aan deze 3 wedstrijden die elk jaar tussen Queensland (QLD) en New South Wales (NSW) worden gespeeld. Deze wedstrijden zijn altijd erge beladen en dat is een van de reden dat ik hier altijd wat aandacht aan besteed op onze blog. Traditie getrouw ga ik deze wedstrijd bij Ken in de Gold Coast kijken, deze keer haal ik Wimpy op en overnachten we daar om dan de volgende ochtend weer naar huis af te reizen. Ik ben een QLD supporter ondanks dat ik in NSW woon. Toen we zo’n 14 jaar geleden naar Australië verhuisde was QLD de “underdog” en verloor meestal, aangezien ik meestal de “underdog” support ben ik dus voor QLD. QLD is al lang geen “underdog” meer en heeft de laatste 5 jaar de series gewonnen. De hoofd sponsor van het QLD team is een bier genaamd “XXXX” (four X), de mensen die in NSW wonen zeggen dat ze het bier zo hebben genoemd om dat ze niet weten hoe ze bier moet schrijven in QLD 😉 In werkelijkheid komt dit uit de tijd dat de sterkte van bier werd uitgedrukt met een aantal “X”en. Dat wordt al lang niet meer gedaan, maar de brouwers van dit bier hebben de “X”en gehandhaafd, vandaar. Vorig jaar toen ze voor de 5de keer de serie wonnen hebben ze zelfs een aantal batches gebrouwen waar 5 “X”en op stonden in plaats van 4 om te benadrukken dat het de 5de opeenvolgende keer was dat ze hadden gewonnen. Ik ben benieuwd of ze een bier gaan brouwen met 6 “X”en als ze dit jaar weer de serie gaan winnen. De eerste aanzet is al gezet want de eerste wedstrijd is wederom gewonnen door QLD. Om aan te geven hoe belangrijk deze 3 wedstrijden zijn, maken ze elk jaar een commercial voor op TV, waar een hoop geld in wordt gestoken.

Verder ben ik ook nog weer eens in de weer geweest met de area’s waar het beton gestort gaat worden. Het zand kan ik voor niets krijgen (dat klinkt altijd aantrekkelijk voor een Hollander), ik moet het alleen zelf gaan halen. Dus moet ik wat mensen regelen om dit te doen. De eerste lading van 4 aanhangers waren gehaald en uitgeladen. Het gedeelte naast het huis is uitgespreid en ik heb een greppel gegraven waar een betonnen fundering gaat komen omdat er een muur op gemetseld gaat worden. Ik heb bij toeval het adres gevonden waar de oorspronkelijke bewoners hun bakstenen hebben gehaald, dus ik hoop hier exact dezelfde bakstenen te kunnen bestellen. Ik moet nog wat meer zand gaan halen voor waar de schuur/garage gebouwd gaat worden, ik denk dat ik met weer 4 aanhangers een heel eind kom. Als dat dan is gedaan kan met de bekisting begonnen worden. Ik kan via Tony een hoop hout (recht) regelen wat we voor de bekisting kunnen gaan gebruiken.

Tot zover………