Afgelopen weekend naar Sydney gevlogen om de wedstrijd van de Socceroos (Australië) tegen Holland te gaan zien met 9 andere maten.

Arriveerde vrijdag om 17:30 op Sydney airport, en was om ongeveer 19:00 in the Hornsby inn (mijn oude stamkroeg) waar een groep oude voetbal maten op mij aan het wachten waren. We hebben daar dinner gegeten en nog wat gedronken, daarna niet al te laat naar Peter & Fiona gegaan want tenslotte was morgen de big day. Was wel effe een vreemd gevoel, omdat we Hornsby drie kwart jaar geleden hadden verlaten. Waren een hoop dingen gaande in onze ouwe straat, een aantal nieuwe huizen waren in aanbouw, en wat stukken grond nog te koop, vreemd gezicht. Desalniettemin duurde dit niet al te lang en was al snel vergeten dat ik hier niet meer woonde. Volgende dag ontbeten in een van de betere restaurants in Hornsby, en was daarna naar de kapper gegaan. Mijn oude kapper was namelijk ook ons voetbal coach, Josheph Italiano een italiaan van origine. Een zeer hartstochtelijke voetbal supporter die zelfs z’n voetbal maten uitnodigde op de bruiloften van z’n kinderen. Afijn het was weer goed om weer eens met hem te praten. Om 17:00 uur hadden we allemaal afgesproken bij het trein station om vandaar naar het Sydney voetbal Stadium te vertrekken. Dit is een perfect stadium niet te groot maar ook niet te klein, het was een uitverkocht huis (45.000 man), dus de sfeer zat er goed in.

Helaas viel de wedstrijd bitter tegen, en had gehoopt wat doelpunten te zien, maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop van de wedstrijd de trein weer terug gepakt naar Hornsby. Vervelend genoeg liep ik daar tegen een bekeuring op. D’r zaten wat opgeschoten jochies in de trein met een doos bier. Ik kwam met ze aan de praat en ze gaven me een biertje. Nu het is ten strengste verboden in Australië om alcohol te nuttigen in de trein (en in de meeste andere publieke ruimtes). En prompt daarop kwam de politie binnen, die ons vertelde geen slok meer te nemen en ons van de trein maande. Dit betekende dat de rest van m’n voetbal maten ook de trein verlieten en dus onze trein miste. Nog geprobeerd enig sense in ze te praten maar daar was geen beginnen aan. Ze vonden het nodig om mij (en die andere jochies) een bekeuring te geven, inplaats van een waarschuwing. Jeanette heeft nog effe gekeken wat de bekeuring zal gaan worden, wat waarschijnlijk tussen de $400 en $1100 kan worden SLIK !!!!! Ik hou zielsveel van dit land, maar in een aantal dingen leven ze nog in de steentijd en zijn ze een beetje hypocriet, wat jammer is maar helaas. Afijn dit mocht de pret niet drukken, en zijn we naar een club in Hornsby gegaan om nog wat pintjes te drinken.

Ben vorige week ook nog langs geweest bij het militair depot in Grafton om wat meer inlichtingen te krijgen. Om een lang verhaal kort te houden kan ik de logistieke job krijgen als ik het wil. Dus ondanks dat ik nog steeds niet weet of dit de richting is die ik wil ga ik nog maar verder met de procedure, we zien wel waar het schip strandt. Volgende stap is om m’n cholesterol resultaten naar het leger te sturen, die zijn te hoog (6.7) op het moment dus misschien houdt het hier wel op ?