We hebben onze eerste encounter gehad met een slang in huis.

Slangen doen normaal gesproken een soort winterslaap, dus zou je ze niet vaak moeten zien tijdens de winter. Heb buiten al verschillende keren slangen gezien meestal ergens onder, terwijl ik iets optilde, maar in huis dat is iets nieuws. Het was een erg klein slangetje zols je kan zien, maar het schijnt dat baby slangen nog gevaarlijker kunnen zijn dan oudere omdat als ze bijten gelijk al hun gif gebruiken waar volwassen slangen dit doseren. We vermoeden dat het een “Red Bellied Black” (rode buik, zwarte slang) was, en dat waarschijnlijk de kat (Bloke) ‘m naar binnen heeft gehaald. Bloke komt regelmatig met dingen binnen die ie heeft gevangen (variërend van hagedissen, spinnen tot muizen etc.), om ze vol trots te laten zien, niet-wetende dat we niet echt geïnteresseerd zijn in zijn vangsten ! Afijn heb een handdoek ove de slang(tje) heen gegooid en heb ‘m daarna weer in het bos vrijgelaten, zag geen nut om het te doden. Jeanette was op het werk toen dit gebeurde, ze kan slangen niet echt waarderen, en controleert nu haar bed elke avond voor ze erin kruipt.

Deze week zou er iemand van de fire brigade komen om ons property te checken en dan eventueel een vergunning te verlenen zodat we backburning kunnen doen. Dit is uitgesteld tot volgende week omdat we wederom weer erg veel regen hebben gehad. Ik weet echt niet waar al dat water vandaan komt, en volgens de lokale bevolking hoogst ongewoon is. Deze week zou ook onze electriciteits paal worden vervangen, omdat ie behoorlijk is opgegeten door termieten. Ook dit is uitgesteld door de hevige regenval. Termieten is een van de dingen waar je goed op moeten letten. Er wordt erg veel gebouwd met hout hier in Australia, en het gebeurt regelmatig dat mensen hun huis compleet moeten herbouwen omdat de termieten al het hout hebben opgegeten. Onze cottage had aardig wat termieten schade, maar dat is voor een groot gedeelte gerepareerd voor we het kochten. Desalniettemin zijn er barrières aangelegd met gif rondom het huis waar de termieten niet doorheen zouden moeten komen. Het is wel zaak dat je deze barrière jaarlijks laat controleren om een blijvende beveiliging te garanderen.

Verder heb ik een poging gewaagt om de hamerslag die we hebben op onze waterleidingen te verhelpen. Hamerslag gebeurt als je waterleidingen niet goed vast liggen en je de kraan opendraait je een klap hoort. De klap wordt veroorzaakt door de plotselinge druk die wordt gecompenseerd door het bewegen van de leiding tegen de interne wand. Op den duur kan dit lekkage gaan geven, dus dat moeten we niet hebben. Ik heb nu een device geïnstalleerd wat de plotselinge druk op moet vangen, wat leek geholpen te hebben. Helaas begon het een paar dagen geleden weer, dus helaas heeft het niet afdoende geholpen. Dus we moeten “back to the drawingboard”, zoals ze hier zeggen.

Jessy is weer een happy dog, en kan weer gaan waar ze wil, ze hinkt af en toe nog wel , maar dat wordt steeds minder. Het is heerlijk om haar weer te zien rennen en spelen met de andere honden en bovenal weer te kunnen zwemmen. Ze is s’avonds ook een stuk minder onrustig om die reden. Ik heb de dierenarts duidelijk gemaakt dat ik niet onder de indruk was van het feit dat ie een hout splinter van 7 cm, 2 keer over het hoofd heeft gezien. Hij blijft beweren dat ie geen fouten heeft gemaakt, maar heeft aangeboden om de volgende 3 vaccinaties van de honden gratis te doen. Dit is een oplossing waar we mee kunnen leven.

Jeanette heeft een adresje kunnen vinden waar ze tamme kastanjes verkopen, en die worden s’avonds op kachel gelegd and daarna met veel genoegen opgepeuzeld. (Weet niet wat ze er aan vindt, die meelballen)
Tot zover ……….