Hallo hier zijn we weer, we zijn er nog steeds maar hebben ontzettend veel problemen met ons internet (geen connectie en afgrijselijk langzaam).

Ook ben ik druk bezig om ons blog weer in een nieuw jasje te gooien (hopelijk de laatste keer), want ook de vorige gaf nogal wat problemen. Ben zelf erg blij met het nieuwe design, klik hier om naar de Home pagina te gaan. Moet nog wel een aantal voorgaande jaren opnieuw inbrengen, maar dat zal gaande weg gaan gebeuren.

Afijn terugkomend op on internet, die problemen zijn al meer dan een half jaar gaande, maar worden steeds erger. Ik heb al vele vele malen met onze internet verschaffer gesproken (Telstra ook wel Helstra genoemd), en het enige wat die kunnen produceren is, dat ze ons terug zullen bellen wat nog nooit is gebeurd 🙁
Het probleem is dat waar we nu wonen we niet echt andere opties hebben, Telstra is de enige die internet verschaft in deze omgeving, wat ze dus een machtspositie geeft.
Ten einde raad heb de lokale politici aangeschreven en mijn problemen voor gelegd. Ik weet dat die ook niets kunnen doen omdat Telstra een privé bedrijf is, maar je kunt het altijd proberen. Ik kreeg erg snel een antwoord, en een reden waarom ik deze problemen ondervond. Een 6-tal maanden geleden is de regering begonnen met een reusachtige snelweg uitbreiding, dit houd in dat er een gigantisch grote groep van mensen in de omgeving bijgekomen zijn wat ervoor zorgt dat het internet volledig over belast is. Nu dit verklaart de problemen die ik had waarom Telstra dit mij niet kon vertellen na talloze gesprekken is mij een raadsel. Maar zoals gezegd de politiek kan hier ook weinig aan veranderen, alhoewel ik deze keer wel een telefoontje van Telstra kreeg. Ik kreeg te horen dat ze inderdaad problemen hadden maar dat ze deze problemen voorlopig niet gaan oplossen, misschien in juli dit jaar dat ze in dit probleem gaan kijken. Ik heb al zoveel problemen met dit bedrijf gehad ik, begrijp niet dat ze nog bestaan iedereen die je spreekt klaagt steen en been. Het probleem is ik heb het internet nodig voor mijn werk, ik niet echt zonder, dus is dit een groot probleem voor mij.

Na weer de nodige weken te hebben geleden onder dit probleem, was ik het weer helemaal zat was, en heb toen de lokale krant aangeschreven, moet toch wat proberen, voel me verschrikkelijk machteloos, en dat vindt ik geen prettig gevoel. Werd na een paar dagen terug gebeld door en van de editors van de krant, om nog wat vragen te beantwoorden, en een dag later heeft hij onderstaand artikel gepubliceerd, ook kan je nog een link vinden hier, van de elektronische versie. Het zal allemaal niet helpen, maar ik moet toch wat, weet echt niet wat ik nu nog kan gaan doen wat binnen de wet mogelijk is 🙂
Ben bang dat ik het tot juli moet blijven ondergaan (misschien langer), maar ik geef nog niet op, zo goed en zo kwaad, zal proberen ons blog up to date te houden.

Tot zover….