Afgelopen week is de derde en laatste wedstrijd gespeeld in the “State Of Origin”, Queensland had de eerste 2 wedstrijden al gewonnen, dus kon niet meer verslagen worden.

Dat nam niet weg dat deze wedstrijd een van de betere wedstrijden sinds een paar jaar was. Queensland verloor deze wedstrijd, en de laatste 10 minuten waren de gemoederen hoog geladen, met een aantal stevige vechtpartijen werd de wedstrijd beëindigd. Er worden een aantal rugby variaties gespeeld in Australia, de “State Of Origin” valt onder de noemer “Rugby League”, en is veruit de populairste variatie in de staten New South Wales en Queensland. Deze rugby variatie wordt ook elders in de wereld gespeeld, maar Australia is veruit de beste in deze vorm van Rugby. Mocht je geïnteresseerd zijn in meer beelden dan raadt ik je aan het onderstaande filmpje te bekijken. Een andere vorm van rugby is AFL, en meer populair in de zuidelijke staten van Australia, en wordt voornamelijk alleen in Australia gespeeld.

En dan is er ook nog “Rugby Union”, wat de rugby variatie is die ook in Nederland en de rest van de wereld wordt gespeeld. Afgelopen zaterdag is de eerste wedstrijd van de Bledisloe Cup gespeeld dit zijn 2 wedstrijden tussen Australia en New Zealand. In New Zealand is er maar een sport die telt, en dat is Rugby, Rugby, Rugby en Rugby, en dat is waarschijnlijk de reden waarom ze een van de beste Rugby naties in de wereld zijn. Nu is de clash tussen New Zealand en Australia te vergelijken met een voetbal wedstrijd tussen Nederland en Duitsland, een erg beladen wedstrijd zoals je begrijpt. Een interessante gebeurtenis van elke wedstrijd die New Zealand speelt is dat ze een oude Maori (oorspronkelijke bewoners van New Zealand) krijgs dans performen voor de wedstrijd, wat ik erg imponerend vindt !

Helaas heeft Australia de eerste wedstrijd verloren, maar d’r moet nog een return wedstrijd worden gespeeld dus alles is nog niet verloren.

16072009075.jpgVan de week zijn Jeanette en ik ook naar de Grafton Cup geweest, wat een erg belangrijke gebeurtenis is voor de lokale bevolking hier. Iedereen gaat in hun beste pak/jurk naar de races om te eten, drinken, wedden en vooral om gezien te worden. Het is waarschijnlijk duidelijk dat wij niet aan de “poppenkast” mee deden, maar we wilde toch graag de sfeer proeven, wat erg aangenaam was moesten we toegeven. We hadden nog wat geld gezet op een paard, maar dat paard verloor met een neuslengte. We waren beiden nog nooit naar de paardenraces geweest, dus het was een lust voor het oog om dit allemaal te zien. De verschillende bookmakers waar je je weddenschap kon afsluiten, hebben een grote leren tas hangen waar al hun geld in zit, ongelofelijk hoe primitief en onveilig, maar dat schijnt hier nog allemaal te kunnen. De Australians zijn toch ook wel een beetje chauvinistische (niet zo erg als de Amerikanen gelukkig), want bij elk evenement wordt het volkslied gespeeld. En eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het toch wel wat heeft.

Verder zijn we ook nog druk geweest op de brandweer brigade om meer training te ondergaan. Ik heb verder papieren getekend om m’n vrachtwagen rijbewijs te gaan halen. Het mooie is dat dit gratis is omdat dit voor de vrijwillige brandweer is. Een hele hoop services zijn gratis als het gaat om de vrijwillige brandweer, wat als je erover nadenkt vrij normaal is. Mensen die hun kostbare vrije tijd opgeven dienen in veel opzichten ontzien te worden.

Jeanette heeft officieel gesolliciteerd op de functie in Grafton, het schijnt dat er nog 1 ander persoon heeft gereageerd op deze functie. Hopelijk horen we van de week meer hierover. Tot zover……….