Afgelopen weekend was de “Million Paws Walk” in Coffs Harbour, georganiseerd door de RSPCA (Australische dierenbescherming). Deze wandeling wordt elk jaar georganiseerd en is natuurlijk om geld in te zamelen voor deze organisatie. Vorig jaar zijn we niet geweest omdat we niet thuis waren maar dit jaar waren we van de partij, met al onze (5) honden. We zijn al een keer eerder geweest maar wisten toen niet hoe lang de wandeling zou zijn, en hadden toen onze 2 kleine oude hondjes (Tyson & Champers) thuis gelaten. Echter de wandeling is niet heel erg lang dus vandaar dat we de “oudjes” deze keer ook hadden meegenomen. Tyson (onze driepoot) begint de laatste tijd wat moeilijkheden te vertonen die ie voorheen niet had. Hij is ongeveer 13 jaar, en heeft moeilijkheden om op (en af) de bank te springen, en vertoont redelijk snel dat ie moe is/wordt. Het laatste stukje heeft Jeanette ‘m maar gedragen in een sling die ze daar speciaal voor heeft aangeschaft. Afijn het feit dat ie maar 3 pootjes had was voor een hoop mensen een reden om ‘m wat extra aandacht te geven. Sterker nog, hij heeft zelfs de eerste prijs gewonnen in de categorie “Meest dubieuze ras” ! 2 Jaar geleden hadden we nog een prijs gewonnen met Rusty in de categorie “gehoorzaamheid”, en nu met Tyson het kan niet op. En als klap op de vuurpijl was Tyson ook nog effies te zien op het avond nieuws (zei het minder dan 1 seconde aan het eind, en je goed op moet letten, anders mis je het).

En verder zijn we weer eens druk geweest met het opruimen wat weer hoog nodig was. Als eerste hebben 2 boeken kasten gekocht om die dozen die nu al zo’n 2 jaar (sinds de verhuizing) op de grond stonden in de studie kamer. Dat knapte al heel wat op, nu alleen nog die vloerbedekking eruit en tegels erin, en dan is die klus ook weer geklaard. Ahumm eerst nog tegels zien te bemachtigen.

Ook de dakgoten moesten hoog nodig schoon gemaakt worden, dat moet ik toch wat regelmatiger gaan doen want er zat een hoop troep in, en dit is onze drinkwater voorziening dus van nu af aan is het gepland om dit elke maand te doen, ondanks het feit (en de reden dat niet was gebeurt) dat het een shit klus is !

En tot slot was het ook tijd om de veranda eens grondig schoon te maken. Een van de nadelen om de kippen vrij te laten lopen, is dat ze overal schijten, en het liefst op onze veranda. Op een gegeven moment zag de veranda door al dat geschijt er niet echt goed meer uit, maar hoe krijg je dat op een goede manier weg ? Dus moest er maar een hoge druk reiniger komen, maar dat wat makkelijker gezegd dan gedaan, heb je wel eens gekeken in wat voor een variatie van die reinigers te krijgen zijn. Moesten we een Kärcher nemen of een Gernie wat een erg populair merk is in Australië en word gemaakt door Nilfisk. Het is uiteindelijk de Gernie geworden omdat de lokale hardware shop een speciale aanbieding had en er een groot aantal additionele hulpstukken bij leverde. Dus aan de slag toch nog een hoop werk zeker omdat een hoop vuil toch al behoorlijk was “aangekoekt”. Maar het resultaat mag er zijn, de kippen kunnen er weer een zooi van maken !