Wij hebben een grote Palm boom (Queen Palm) staan tussen ons huis en de cottage, en op zich is het geen lelijke boom.

Maarrrr de palm staat pal voor een 10 tal zonnecellen en houdt de zon dus tegen. Daar komt nog bij dat ie op een stuk staat dat we met de tijd willen gaan gebruiken als entertaining area, en met een betonnen vloer gaan overdekken. Ik wilde deze palm al een tijdje kwijt, maar het werd me iedere keer verteld dat het een hels karwei was, dus kwam het in het vakje “te moeilijk” terecht. Nu dit “vakje” begint erg vol te raken, dus we gingen ervoor, ik en een maat van verderop in de bush. Het heeft al maanden niet meer geregend dus die grond is ook nog verschrikkelijk hard. Er was bijna geen doorkomen aan, daarbij opgeteld de wortels van de palm die daar minimaal een jaar of 15 had gestaan maakte het inderdaad een aardige klus. Om het wat te vergemakkelijken hebben water in de geul gegooid in een poging om het zand wat zachter te maken. Na 2 tal uurtjes te zijn bezig geweest, zei Peter, laten we de Hilux er eens voor zetten, om te zien of er al wat beweging in zit. Dit was het proberen waard, begon dat hakken in die harde grond al een beetje zat te worden.

Een paar recovery straps (die worden gebruikt om je 4WD vrij te krijgen als je vast zit) zo hoog mogelijk in de palm gebonden, de Hilux in z’n lage giering gezet, en daar gaan we. Nou dat viel niet tegen, een kleine por en de helepalm kwam naar beneden zetten ! Toen met de ketting zaag alle palm bladeren (noem je dat zo ?) verwijderd, en de stam in stukjes gezaagd (kunnen we voor stoeltjes gebruiken). Dit op de grote brandstapel gegooid wat we dan met de tijd kunnen verbranden, natuurlijk wanneer het weer die toelaat :-( Die “Padock Basher” komt toch wel van pas, wat een brenger zeg ! Afijn weer een klus uit de categorie “te moeilijk” geklaard :-)

En dan heb ik dan eindelijk onze vlaggenmasten geplaatst ! Had nog een 2 tal lange slanke boomstammen liggen, overgebleven van wat ander bouw werkzaamheden, die uitermate geschikt waren voor dit doeleind. Effies prakazeren hoe ik die in de grond zet zodat ik ze er ook weer makkelijk uit kan halen. Dus heb ik wat regenpijp diep in de grond gegraven, en met beton vastgezet. Er moest nog wel een beetje bijgeschaafd worden aan de onderkant van de stammen om ze passend in de regenpijp te krijgen. Helaas betekende dat ook weer graven in die belachelijke harde grond, afijn dat volbracht en getracht die regenpijp zo waterpas mogelijk te zetten, want als ie onderaan niet recht zit dan wordt dat natuurlijk nog een stuk erger bovenaan.

Het is me redelijk gelukt al zeg ik het zelf, nog een katrolletje boven aan en wat touw werk monteren, en de masten konden rechtop gezet worden. Ik vindt het op zich wel geinig staan dat de masten niet wit zijn, past wel een beetje in onze “wilde” omgeving. En nu, ja nu moet de vlag(en) gehesen worden, kan ik toch die Nederlandse vlag niet vinden, een eeuwigheid aan het zoeken geweest, maar geen geluk. Dan maar een Grolsch vlag die ik wel kon vinden, met alle eerlijkheid das toch ook erg Hollands ? Ik beloof stellig dat als ik de Nederlands vlag vindt ik ‘m zal laten wapperen !

We hebben vorige week een nieuwe watertank gekregen die geïnstalleerd moet worden, meer daarover in de volgende blog !