Ik zag er een beetje tegenop om de boomstronk die er nog zat te gaan verwijderen, wist dat dit een mega job zou gaan worden.

En dat was het ook Ketting zaag paar keer vast, en na een hoop ellende nog geen enkele beweging in te krijgen 🙁 Daar kwam nog bij dat de zaag erg snel bot werd door al het zand wat op de stronk zat. Als je met je ketting het zand raakt dan is je zaag gelijk bot, maar het is onmogelijk omdat te voorkomen. Had veel tijd gespendeerd om met water de stonk zoveel mogelijk van het zand te ontdoen, helaas was dat niet genoeg. Afijn ik moest met zwaarder materieel gaan komen, dus heb ik de 4WD recovery set gepakt (een set met straps die we gebruiken als we gaan 4WD’en) en die om de stronk gegooid en achter de Hilux. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel kracht je hebt als je de lage giering gebruikt, de stronk was er met een poep en een scheet uit. Heb de stronk maar gelijk ergens in het bos gedumpt, ik wens de termieten er veel plezier mee ! Dit werkte toch wel erg goed ik heb dus maar dezlefde techniek gebruikte om de resterende wortels er ook uit te krijgen. Ben tevreden met het resultaat je kan niet meer zien dat er een boom heeft gestaan. In principe kunne we nu met de garage/schuur gaan beginnen. Dit wordt wel in het najaar, er is namelijk geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om dit in de zomer te gaan doen, daar is het toch echt veel te warm voor !

Ik heb weer een nieuwe krop in gezaaid. We hadden gemengde resultaten, sommige groenten groeide zo snel dat we er niet tegen op konden eten (couchette, silverbeet (snijbiet)). En andere kwamen nagenoeg niet eens op (komkommer, prei, boontjes, tomaten). Nu het schijnt dat de grond wat lijm en wat andere verrijking (organisch) nodig heeft. Ik ben dus druk geweest om de groentebedden voor te bereiden. En na een week ziet het er al een stuk beter uit, dus misschien beter resultaat deze keer. Ach aldoende leert men !

Het was al weer een tijd geleden dat we onze groene boom kikker hadden gezien. We beschouwen ‘m inmiddels al als een soort huisdier, en hebben ‘m zelfs een naam gegeven “Mr. Froggo”. De honden zijn al aan ‘m (of haar heb geen idee wat het is) gewend en geven ‘m geen aandacht meer. Zelfs als “Mr. Froggo” erg dicht bij hun etensbak komt zitten ze er niet mee, wat wel een geinig plaatje gaf ! En met Jack onze kat gaat het ook nog steeds erg goed en er begint zelfs een “band” te ontwikkelen met Jessy, ze stoeien regelmatig met elkaar wat een leuk gezicht is. We houden het goed maar over het algemeen gaat het vrij goed.

Morgen werk ik niet en Jeanette heeft ADV, en het is de bedoeling om wat kippetjes te gaan kopen. Meer hierover in de vlogende blog.