Was ik toch vergeten verslag te doen van ons (Mini) Oktoberfest dit jaar, gelukkig zijn er oplettende lezers die me hierop wijzen (Bedankt Ricky).

Dit was een speciale versie van ons Oktoberfest, want we hadden gasten uit Nederland ! (Robbert (mjn broer) en Wim z’n maatje waren op vakantie, en wilde ons Oktoberfest wel eens mee maken ! Ze waren al een dag of zo van te voren gearriveerd, omdat we ook nog een opfris cursus duiken moesten doen in Coffs Harbour. Dus was er wat tijd extra voor die arme Nederlanders om wat te oefenen wat het drinken betreft. Nu bleek dat ze niet echt heel veel oefening nodig hadden, ondanks dat het bier hier wat minder schuim heeft en erg koud is, hadden ze niet al te veel moeite ! Afijn in de ochtend van de dag van het Oktoberfest, moesten er nog wat dingen worden geregeld, zo ook nog wat extra hout voor het kamp vuur. Jeanette had al een vergunning aangevraagd, want we zitten al weer een tijdje in het bushfire seizoen. Gelukkig hebben we genoeg hout op ons terrein, het moet alleen effies worden gesprokkeld, Er waren genoeg extra handen om dit te bewerkstelligen, dus met z’n allen in (op) de “PadockBasher” gewapend met wat kettingzagen het bos in. Er moesten nog wat boompjes worden geruimd die door de recentelijke stormen om waren gevallen. Toen de tray vol zat, moesten de jongens terug lopen, er was geen plek meer in de tray van de auto.

De eerste biertje werden gepopt, en langzaam kwamen de eerste gasten binnen lopen. Zoals traditie werd er begonnen met het band gooien, iedereen dient een autoband gooien verder dan z’n voorganger, haal je dit neit, dan moest er een schnaps worden weg gewerkt. Laten we nu elk jaar beginnen met m’n maat Daniel, die gewichtheffen doet i z’n vrije tijd, dus is er normaal niemand die hem verslaat, wat dus betekende dat iedereen een Schnaps naar binnen moet werken 🙂 De sfeer zat er al goed in, Wim (steenbeek wel te verstaan), vond het nodig om een extra spelelement er in te gooien, iedereen kreeg een Duitse naam, en als je vergat om die naam te gebruiken moest je een fles bier achterover slaan. Vijf namen werden op het schoolbord gezet, en dat was redelijk te doen, je bleef gewoon uit de buurt van die vijf gasten en je was veilig. Maar naarmate de dag vorderde kwamen er meerde namen op het bord, op een gegeven moment konden de namen niet meer op het bord. Daar kwam nog bij dat er een hele hoop regels bij waren gekomen, het was dus nagenoeg onmogelijk om hier nog gehoor aan te geven. Een mentale noot voor het volgende Oktoberfest, “Geef in geen geval Wim Steenbeek de leiding over een spel” 🙂 Het begon donker te worden, en dus tijd om het kampvuur aan te steken, we hadden een hoop hout gehaald, dus dat brandde voortreffelijk, tot de volgende ochtend. Naarmate de avond vorderde werd iedereen wat meer aangeschoten dus de hoogste tijd voor het “Nagelen”. Hier is het de bedoeling om met de puntige kant van de hamer een spijker in een blok hout te slaan. De laatste die nog een spijker heeft staan moet dan (je raadt het al) een bier of schnaps achterover slaan. Ik hoef denk ik niet te vertellen dat deze potjes erg lang duurde. Zo langzamerhand begon iedreen z’n zakken vol te zitten, en zag je een voor een iedereen z’n mandje zoeken, een groote gedeelte bleef slapen in onze slaapgelegenheden of meegebrachte kampeer spullen.

De volgende ochtend weer vroeg uit de veren om voor ontbijt te zorgen, na zo’n zware avond moest er een goed ontbeten worden, dus waren de eieren met spek een welkome vulling. Tot volgend Oktoberfest !