En dan was het weer zo ver, ons jaarlijks Oktoberfest was weer gepland. Had vorig jaar beloofd dat ik een mooie bar zou hebben als dit event zou gaan plaats vinden, maar helaas was ik daar niet in geslaagd.

Dus moest ik maar wat veranderingen maken aan de mobiele bar, wat trouwens ook hoog tijd was. Wat metaal gekocht, en ik had nog een stuk hout liggen speciaal voor deze bar wat het blad gaat worden. Dit hout had nog wat bewerking nodig wat ik in m’n garage nu kon volbrengen, wat een heerlijkheid. Champers en Tyson vergezelde me tijdens de werkzaam heden. En ik moet zeggen dat het eind resultaat er mocht zijn, de uiteindelijke bar zal hetzelfde thema krijgen (gegalvaniseerde golf platen en donker gelakt hard hout). Ik heb van de week een hoop materieel gekocht om met de bouw van de bar (buiten) te gaan beginnen, ik wil de bar namelijk af hebben als Robbert mijn broer), Jet en Pim Kerst en Oud en Nieuw.

En dan het Oktoberfest, wat minder bezoekers dan vorig jaar, maar de pret was er niet minder om. De ijskast was gevuld met allerlei overheerlijke biertjes, maar was vol, dus werden de eski’s gevuld met ijs om de resterende biertjes koel te houden. De outfits die de mensen dragen worden elk jaar steeds gekker, zal er verder niet veel woorden over vuil maken 😉 De stemming zat er al snel in toen we met de traditionele banden gooien begonnen. Een van m’n voetbal maten heeft een distillatie ketel, thuis en maakt zijn eigen sterke drank. Dit jaar hadden ze een aantal (8) flessen schnaps mee gebracht, wat te vergelijken was met raket brandstof. Normale schnaps heeft een alcohol gehalte van ongeveer 20%, maar dit goedje was zo’n 40% 🙁 Afijn dit hield in dat iedereen al snel in de sfeer zat, natuurlijk was ook dit jaar de oude vertrouwde schnaps mobile weer in gebruik. Kreeg de volgende dag een sms van een van de gasten dat ie langs zou komen om de schnaps mobile te verbranden, waarschijnlijk last van een kater 🙂 Desalniettemin een wederom geslaagd Oktoberfest alhoewel ik niet alle evenementen nog zo goed kan herinneren, those bloody schnaps !!!!