Effies uitgemeten hoe groot het gat mot worden, verder wil ik de tank zo diep mogelijk in de grond hebben.

Dit jaar gaan we ook nog een garage bouwen, en het water wat op het dak van de garage komt wil ik natuurlijk ook opvangen. Nu wil ik voorkomen dat deinlaat tank hoger dan de dakgoot van de garage komt, want dan stroomt het water niet zo goed ;-) Dat graven ging me toch makkelijker af in dienst, tering wat een werk, m’n rug is er niet zo happy mee. Desalniettemin aardig op weg. Helaas stuit ik op de hoofdstroom kabel en een afvoer, shit ! Bij nader inzien is de afvoer loos, dus die haal ik wel weg, maar ik wil niet echt aan de Hoofd stroom voorziening komen, dus moet ik tot een compromis komen, een wat kleinere tank.Oorspronkelijk wilde ik een 22.700 liter tank hebben, maar omdat ik nu enigszins gelimiteerd ben gaan we voor een 13.700 liter tank, wat ook goed moet zijn. Inmiddels liggen er pijpen in de grond zodat we deze tank kunnen vullen via een pomp die bij de waterdam staat. Dit wetende had ik het gat ook kleiner kunnen graven 🙁