Ik heb al eerder gemeld dat het huis naast ons te koop staat (al zolang als we hier wonen), maar nu kunnen de eigenaars (die er al een jaar niet meer wonen) de lasten van 2 hypotheken niet meer ophoesten.

Het was een kwestie van tijd dat dit zou gaan gebeuren, het zijn niet de intelligentste, ik verbeeld me niks, maar iedereen weet dat het moeilijk gaat worden om 2 hypotheken te betalen als je van een uitkering leeft. Dus heeft de bank gezegd dat het verkocht moet gaan worden tegen elke prijs (klik hier voor meer info), wat waarschijnlijk betekend dat het voor een schijntje weg zal gaan. Dus als er iemand een reserve $320.000 over hebt dan kan je een mooie stukje grond kopen (40 ha). Nu gebeurde het dat er vorige week wat mensen waren die het huis aan het bekijken waren, en benieuwd waren hoe de ven aan het eind van de property er uit zag. Aangezien ze geen zin hadden om te gaan lopen waren ze met hun Toyota RAV naar het einde gereden en na al die regen die we hadden gehad volledig vast komen te zitten. Volledig uitgeput en onder de modder (en een extreem luid welkom van de honden) kwamen ze toen bij mij vragen of ik ze misschien zou kunnen helpen. Nu dit wilde ik wel proberen, mijn Hilux komt tenslotte niet vast te zitten, niets was minder waar ik reed iets te ver en zat ook compleet vast in de modder, dus nu hadden we 2 auto’s die vast zaten. De eigenaar van de RAV begon toen een beetje erg bezorgd te raken zeker om dit een auto van de zaak was. Toen maar effies Ray van verderop gebeld (een ouwe Vietnam veteraan, met een gouwe hart) en die kwam langs met wat hand lieren die we als eerste gebruikte om mijn Hilux vrij te krijgen wat snel was gebeurt, de RAV daarentegen was een gigantische klus. Elke paar meter zat ie weer vast, wat inhield dat we weer een boom moesten zoeken om de lier aan te leggen. Op een gegeven moment heb ik de RAV op sleep touw genomen en helemaal tot aan de weg op sleep touw genomen. Inmiddels zat Ray met z’n Nissan Patrol ook vast en die heb dus ook terug naar de weg moeten slepen, wat weer wat vertrouwen bracht in m’n ouwe Hilux. Afijn vlak voor het donker ging de eigenaar met een auto van de zaak vol met krassen en modder op weg naar huis, om de volgende dag terug te keren met 2 dozen bier voor mij een Ray, wat een mooi gebaar was, en wie weet wordt dit onze toekomstige buurman 🙂

Na al de regen die we hebben gehad eindelijk weer eens wat verder gegaan met het bouwen van de garage. En we hebben wat vorderingen gemaakt alle spannen staan (netjes waterpas) en we zijn weliswaar met het dak begonnen. We hadden indertijd toen we de garage bestelde ook wat isolatie gekocht, om enigszins wat van de zomer hitte te weren. Ik dacht dat dat een klus zou worden omdat aan te brengen maar dat viel gelukkig erg mee. De steiger die we op eBay hadden gekocht is perfect, maar net niet hoog genoeg om in de de nok te komen, dus met wat creativiteit hebben we een extensie gemaakt in de vorm van een trap die in verschillende configuraties gebruikt kan worden. Het plan is om niet het gehele dak af te maken om te voorkomen dat de wind er onder komt en de hele boel uit z’n voegen rukt. Dus hierna gaan we met de achterwand beginnen. Verder heb ik nog een klein raam kozijntje op de kop kunnen tikken van een 2de hands bouw materialen plaats, wat ik wil gebruiken in de douche die in de laundry gaat komen, aan de zijkant van het huis. Volgende week komt de metselaar om de muur en douche te metselen.

En dan tot slot was Zack onze ezel er weer eens van door gegaan, gelukkig vond ik hem bij het huis wat hiernaast te koop stond (en waar ie oorspronkelijk vandaan komt). De mensen die daar het huis huurde waren net hun auto en aanhanger aan het inladen om te vertrekken en hij stond daar bij de aanhanger te kijken hoe ze die aan het opladen waren, prachtig. Maar het was nu toch de hoogste tijd om het hek goed af te maken om te voorkomen dat ie dat weer gaat doen. Dus een ketting gekocht om het allemaal goed af te kunnen sluiten, nu kan ie er echt niet meer vandoor (denk ik).

In het weekend hebben we hem nog wel eens (aan een lange lijn) aan de veranda staan, kan ie het gras aan de voorkant van het huis eten wat mij weer maaien scheelt. Maar het is een nieuwsgierig kereltje en komt regelmatig controleren of er niets op de tafel ligt wat ie kan stelen of eten.