We hebben een paar weken geleden een paar nieuwe kajaks gekocht. Het was de hoogste tijd om de lokale waterwegen te gaan verkennen.

Deze kajaks zijn eigenlijk bedoelt om mee te gaan vissen, je kan er in totaal 5 hengels mee uit zetten, en er is een legio aan compartimenten en opbergmogelijkheden. De kajaks zijn erg stabiel, en mede door all bergruimte hebben we deze kajak’s aangeschaft, vissen ie niet echt ons pakkie aan.

Het gebied waar wij wonen wordt ook wel de “Northern Rivers” genoemd, dus der zouden waterwegen genoeg zijn zou je zeggen en dat is ook wel degelijk het geval. Vooralsnog hebben alleen een aantal oceaan outlets aangedaan wat rivieren zijn die in de oceaan uitmonden. Deze outlets zijn meestal dicht begroeid met mangroven, dit zijn struiken/bomen die in zeewater groeien. Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe verschrikkelijk mooi het is om door deze mangroven heen peddelen, echt onbeschrijfelijk. Het water is over het algemeen erg helder, zodat je de pijlstaart roggen weg kan zien schieten, sommige hebben wel een spanwijdte van meer dan een meter, er zijn er zelfs die uit het water springen om daarna weer sierlijk in het water terug te komen. Wist eerst niet wat ik voor m’n kajak zag gebeuren, prachtig !! Als je wat verder de mangroven ingaat ben helemaal alleen en hoor je alleen het kabbelen van het water en allerlei verschillende vogels, onvoorstelbaar rustgevend. We hebben verschillende vogels dit we nog nooit eerder hadden gezien, ook zagen we een schitterende fel blauw/oranje gekleurde ijsvogel (kingfisher), weet alleen niet waarom deze vogel, ijsvogel wordt genoemd.

Ik heb bij onze laatste trip, m’n telefoon app (Strava) onze route laten traceren, dit ga ik meer doen kunnen naderhand precies kijken hoe we en waar we hebben gekajakt.

Moet alleen iets beter de getijden in de gaten houden een erg grote outlet bij “Minnie Waters” had een behoorlijk stroming wat het kajakken wat “uitdagender” maakte. Maar ook hier een prachtig spektakel, over verschillende oester kwekerijen gevaren waar ze net nieuwe oester-bedden aan het uitzetten waren. Een andere outlet bij Woolgoolga ging door de achtertuinen van de plaatselijke bewoners heen, ook heel interessant om bij die mensen in de achtertuin te koekeloeren.

Heb wederom getracht om het een en ander te fotograferen en wat te filmen.