Goed nieuws Jeanette is aangenomen voor de vacature in Grafton.

Ze (wij) is erg blij, ondanks dat ze de branch in Maclean moet verlaten, waar ze het heel erg naar haar zin had. Maar het had niet logisch geweest om deze kans voorbij te laten gaan. Ze gaat een stuk minder reizen (25 min inplaats van een uur), meer verdienen, en meer van Grafton leren kennen waar uiteindelijk al onze voorzieningen gelokaliseerd zijn. Ze heeft wel een forecast gehad dat ze zoveel hypotheken moet verkopen iedere maand, waar ze niet zo heel erg blij mee is, zekere niet omdat de branch in Grafton net een fraude zaak achter de rug heeft, en de nodige negatieve publiciteit zal gaan krijgen. Maar ik denk dat ze haarzelf onderschat, ze kan meer bewerkstelligen dan ze denkt ! Dit weekend hebben we rustig aan gedaan, het was wederom weer heerlijk weer, en hebben zondag bijna de hele dag lekker in het zonnetje gezeten. Ondanks dat het s’avonds redelijk afkoelt hebben we een erg warme winter, overdag zo ruim 2o graden, en dat is in de schaduw gemeten. We hebben na al die regen al ruim een maand geen druppel regen meer gezien. De eerste vliegen beginnen al weer te verschijnen, dat beloofd wat voor de komende zomer :-(

Zaterdag zijn we effe langs Tony & Lisa geweest, zij wonen naast een houtzagerij, en hebben hun huis gebouwd van elementen die gebruikt worden om koelcellen te maken, dus een gigantisch goed geïsoleerd huis. Een van hun honden (ze hebben er ook 5 net als ons) had net een nestje jonge hondjes gekregen, dit was niet echt gepland en zekere niet omdat de vader ook de vader is van de huidige moeder (ja neem effe de tijd om daar over na te denken). Hopelijk kunnen ze er kopers voor vinden, ik ben anders bang dat ze worden afgemaakt, wat we niet echt leuk vinden maar helaas wel gebruikelijk is hier. Afijn bij de houtzagerij hebben ze normaal een heleboel hout liggen wat niet verkocht kan worden en uiteindelijk wordt verbrandt. Ik ben van plan een aantal vaste picknick tafels op ons terrein te bouwen maar wil daar niet teveel geld aan uitgeven (blijf tenslotte een Hollander). Dus zijn we effies aan het struinen geweest, het is allemaal hardhout dus erg zwaar maar ook goed weer bestendig, heb genoeg kunnen vinden voor de eerste fase.

P8060622.jpgVerder heb ik van de week 2 plafond ventilators opgehangen in de studeerkamer en de gasten slaapkamer, om het wat meer aangenamer te maken tijdens de snikhete zomers die we hier hebben. De plafonds hier zijn gemaakt van dunne gips platen waar je niet zomaar een ventilator aan kan hangen, dus moest er wat structurele versteviging worden aangebracht. Niet m’n favoriete job, der is namelijk niet echt veel ruimte, en omdat het plafond uit gipsplaten bestaat waar je niet op kan staan, wat betekend dat je behoorlijk wat circus acrobaten moet verrichten om jezelf te verplaatsen. Ook moet er een extra draad worden getrokken om de ventilator te bedienen. maar ook deze klus is weer geklaard, laat de zomer maar komen. Een van de redenen dat ik deze klus nu hebt gedaan is omdat het geen pretje is om in de vliering te vertoeven wanneer het buiten 40 graden is, en omdat we een offerte hebben aangevraagd om dakisolatie te laten installeren. De Australische regering betaalt de eerste $1600 als je dit laat aanbrengen, wat een goede zaak is. Afijn tijdens het aanbrengen van de ventilatoren kwam ik tot de ontdekking dat we al dak isolatie hadden en dus we die niet hoeven aan te brengen.

En tot slot Jeanette is druk bezig om kaartjes te bemachtigen voor de wedstrijd Australië tegen Holland een oefenduel in aanloop voor de Wereldcup voetbal, want ook Australië heeft zich wederom geplaatst. Het Nederlands elftal heeft nog nooit in Australië gevoetbald (en dat zal ook niet zo snel meer gebeuren), dus wil ik dat niet missen. Ik moet er wel voor naar Sydney, maar dat heb ik er wel voor over, nu maar hopen dat we tickets kunnen bemachtigen en dat Nederland niet hun B elftal hier naar toe stuurt want dat zou een bittere tegenvaller zijn !