Daar zijn we weer, meer dan een maand geen internet connectie, dan merk je pas hoeveel je het gebruikt, wat een ramp. Vele uren met Telstra (de internet provider) aan de telefoon gezeten, en iedere keer maar weer uitleggen dat ik weet waar ik over praat en dat we niet de geijkte dingen hoeven te controleren. Afijn op een gegeven moment met 2de level support gesproken en die zeiden dat het modem kapot was. Nu was dit natuurlijk net uit de garantie, of ik maar een nieuwe aan wilde schaffen voor $300 ! Hier had ik geen trek in, dus vertelde ik ze dat als ik $300 voor een nieuw modem moest uitgeven ze m’n account konden beëindigen ! Toen kwamen ze met een tegen aanbod, waar ze me een nieuw modem gaven en $20 korting elke maand, ik moest dan wel akkoord gaan met een nieuw contract voor 24 maanden. Hier ben ik dus maar mee akkoord gegaan mits het nieuwe modem het probleem zou oplossen. En tot nu toe lijkt die het geval te zijn, maar ik blijf sceptisch, en wacht nog een paar dagen met het blij zijn ! Alsof het allemaal nog niet erger kon begaf onze was-machine het ook. Na wat informeren wat de kosten zouden zijn om de (Miele) was-machine te laten maken, werd ik effe niet goed, schofterig wat ze durven te vragen. Dus ben ik zelf maar begonnen met het behulp van het internet (wat er dus halverwege mee uitschee) 🙁 Afijn het probleem dat we hadden scheen een bekend probleem te zijn met dit model en kan gebeuren als de machine een wat zwaardere (let wel niet overladen) lading heeft gecentrifugeerd. Ik was in de veronderstelling dat Miele een kwaliteits product was, dit schijnt dus niet het geval te zijn. (D’r komt dus geen Miele meer in dit huis, ook al gaat Jeanette op d’r kop staan !!) Al snel zag ik dat de snaar ervan af was gelopen, dus ik dacht dat is snel opgelost, helaas dat was dus niet zo, nog steeds stonden er lampjes te knipperen, was er dus toch nog een probleem met de elektronica. Na lang te hebben gezocht op het internet (van het werk) toch het desbetreffende elektronica onderdeel gevonden, ergens op een website in de USA, dit dus besteld wat ons dus weer 2 weken verder bracht. Natuurlijk stapelde de was zich maar op en dus was Jeanette begonnen om dingen maar met de hand te gaan wassen waar ze niet echt blij mee was. Maar vandaag kwamen dan toch de onderdelen binnen, en na het te hebben vervangen, werkte de was-machine weer (godzeidank).

We hebben afgelopen weekend dan ook weer ons jaarlijkse OktoberFest gehouden, wat wederom weer een groot succes was, het lijkt elk jaar wel grootser te worden ! We hadden een kleine 50 mensen over, wat de sfeer ten goede kwam. Officieel begon het feest om 14:00, maar Ken en Wim waren er al wat eerder dus zijn wij al wat eerder begonnen. Ken had dit jaar een wat ander kostuum dan voorgaande jaren, maar het moet gezegd worden er was geen twijfel mogelijk dat het Duits was 😉 We laten de bezoekers altijd wat spelletjes spelen en de verliezer moet dan een snapsch weg werken. En omdat er toch nog niemand was kwam Wim met het idee om alvast met een spelletje te beginnen. We kregen alle drie een nieuwe (Duitse) naam, en iedere keer als je de verkeerde naam gebruikte moest je een fles bier weg werken. Dit was een stuk moeilijker dan we in eerste instantie hadden gedacht. Ik had er al snel 3 achter mijn kiezen, en om verder “leed” te voorkomen heb ik die 2 maar een beetje ontlopen zodat ik geen fouten meer kon maken. We hebben de Ozzies kennis laten maken met het Spijker poepen wat veel hilariteit gaf, en net als vorig jaar was het banden gooien ook weer present, en natuurlijk was het “Nagelen” niet te missen. Zoals gezegd een groot succes, iedereen genoot met volle teugen, en de Weise Wurst die ik mee genomen had uit Sydney waren ook een succes.