Afgelopen weekend hebben we dan eindelijk ons Oktoberfest gehouden, wat een groot succes was. er waren zo’n 25tal mensen die het ons inziens goed naar hun zin hadden (de laatste verlieten om 2:30).

Er waren een aantal mensen uit Sydney over gekomen, en bleven een paar nachten slapen. Amanda en Daniel kwamen al op vrijdag zodat ze ons mee hebben kunnen helpen met het voorbereiden van de party. Amanda hielp Jeanette met bereiden van de verschillende gerechten (pretzels, huzaren salade, etc.), en Daniel hielp mij met het opzetten van een groot zeil wat als tent fungeerde, en het maken van 2 grote lange tafels. Dit bleek meer werk te zijn dan in eerste instantie gedacht, mede omdat er erg veel wind stond waardoor we uiteindelijk het zeil weer hebben moeten afbreken omdat het anders dreigde te scheuren. Gelukkig was de winde de volgende dag gaan liggen. Normaliter spelen we een spel “nagelen”, een spelletje wat we hebben geleerd toen we nog in Oostenrijk op wintersport vakantie gingen. Dit spel wordt gespeeld rondom een grote afgezaagde boomstam. Een ieder die dit spel speelt heeft een grote spijker voor zich in het hout staan, die ongeveer een centimeter in het hout zit. Nu is het de bedoeling om om de beurt de spijker zover mogelijk in het hout te slaan totdat alleen de kop van de spijker nog is te zien. De moeilijkheid is dat je dit moet doen met de “verkeerde” kant (smalle) van de hamer, en zoals je begrijpt de nodige hilariteit geeft. Degen die als laatste nog een spijker heeft staan moet dan een schnaps weg drinken. Naarmate je dit spel speelt en de nodige alcohol is weggewerkt wordt dit dus steeds moeilijker. Afijn dit jaar hadden we ook nog wat andere spelen geïntroduceerd, het zover mogelijk gooien van een autoband, een spel wat we vroeger altijd speelde op vakantie waar je elkaars met water gevulde fles om moet gooien met een bal, en het trachten te fluiten na het eten van een aantal droge koekjes.

B2B_01.jpgAl met al een hoop schik gehad. Op de ochtend van het feest zijn we eerst nog in Grafton geweest om de Bridge to Bridge race te bekijken. Dit is een jaarlijks gebeuren waar zeer snelle boten tussen 2 bruggen (Grafton en Harwood ongeveer 50 Km) racen met 2 skiërs achter de boot. Zoals vermeld dit zijn niet zomaar boten maar hebben zwaar gemodificeerde v8 motoren die gigantische snelheden op het water kunnen halen. Een erg imponerend gebeuren waar veel mensen voor komen kijken. De race begint om 9 uur s’ochtends, veel mensen staan dan aan de waterkant op een BBQ hun ontbijt (bacon & eggs) te maken. De winnaar deed dit dit jaar in 38 min over een afstand van z’n 100 km wat niet slecht is !

Afijn een spektakulair begin van de dag, met een spetterende eind in de vorm van een Oktoberfest wat wil je nog meer ? Het nadeel van het geven ven een groot feest is dat je de volgende dag alles weer op moet ruimen, maar gelukkig hadden we nog steeds hulp van Amanda & Daniel. Helaas kregen we tijdens het opruimen een gigantische hagelbui over ons heen. Zo erg dat we begonnen te twijfelen of er geen schade aan de auto’s zo komen. Aangezien we nog geen garage/schuur hebben, hebben we onze auto’s snel onder de veranda geparkeerd om het ergste te voor komen. Daniel en ik hebben gelijk maar gebruik gemaakt van de situatie om ons biertje koud te houden !