Het mag wel duidelijk zijn we hebben weer een record gezet, met de warmste zomer ooit, en we hebben het voor onze kiezen gehad, een zondag bereikte we zelfs de 45 C 🙁

En maar geen regen terwijl om ons heen de regen met bakken uit de lucht komt, wij hebben schoon genoeg van deze zomer, laat de winter maar komen. Afijn door deze hogere temperaturen is lokale wildlife ook een stuk actiever, de cicadas zijn verschrikkelijk luid, je kan je zelfs soms niet eens horen praten, en we hebben het nodige te doen gehad met tapijt pythons. Ik heb al in een eerder blog vermeldt dat een van onze jonge kippetjes was verorberd door een python, nu we hebben er nog 2 daarna verloren. Ik heb in totaal 6 pythons gevangen en verplaatst, en dat zijn degene dit ik heb gezien, waarschijnlijk zijn er meerder geweest. De volwassen kippen laten ze met rust (tot nu toe), maar de jonge kippen zijn erg in de smaak. Normaliter gaan de kippen als het donker wordt, weer terug naar de kippen ren, maar de kleine kippen (en hun moeders) die vele malen bloot zijn gesteld aan de aanvallen van de pythons, doen dat niet meer, wat ik kan begrijpen. Ze hebben allemaal een ander plek voor de nacht gevonden die in hun ogen veiliger is, voornamelijk rond ons huis. Alhoewel de drieling (was vijfling) een tak in een van de bosjes hadden gekozen. Maar ook dat mocht niet baten, een avond voor ik naar bed ging nog effies gecheckt bij de kippen, en warempel, zat er een bijna 3m lange python op een tak tegenover waar de drieling zat, heb ‘m gelukkig van de tak af kunnen trekken, en opgesloten in een van onze katten transport kooien. Had ze al eerder in een oude uienzak gedaan, maar daar waren ze de volgende ochtend mooi uit ontsnapt. De drieling verblijven ook wat dichter bij het huis en wel te verstaan op een oude ladder die naast een watertank staat.

Nu waren de kleine kippen niet de enigste jongen die we op ons stukje grond hadden. Een voor vele niet zo’n aandoenlijke diertje, een huntsman spin. De spin had z’n eizak naast de stoppenkast in de garage gemaakt. En deze huntsman spin mocht er zijn, zeker de grootte van je hand, gelukkig zijn ze niet erg gevaarlijk, maar jagen door hun grootte mening mens de stuipen op het lijf. Ik neem aan dat dit moeder spin was want over het algemeen zijn vaders niet zo gelukkig in de spinnen wereld. Afijn het duurde best nog een behoorlijke tijd voordat de kleine spinnetjes zich lieten zien, toen dat eenmaal het geval was waren ze allemaal (inclusief moeder) snel verdwenen. Moet zeggen dat ik onder de indruk was van het moederlijke instinct van de spin, dacht dat dit in de insecten wereld niet zo sterk was.

 

En dan tot slot nog een ander diertje wat ik nog nooit eerder had gezien, en een goede reden had waarom dat het geval was. Bij de cottage staat een struik, en het was me al eerder opgevallen dat die struik steeds minder blaadjes kreeg. Toen ik dit wat dichterbij ging bekijken zag ik allemaal dingetjes hangen wat leek op kleine dennenappeltjes. Toen viel me op dat die “dennenappeltjes” bewogen, en dat bewegen kwam niet door de wind want die was er niet. Dit was wel heel erg merkwaardig, dus maar eens aan het zoeken gegaan op het internet (Wikipedia we te verstaan). Nu blijken deze beestjes Zakjesdragers (Bagworm Moth) te heten (ben benieuwd of ze ook uit Utrecht komen LOL), wat de rups stadium van een soort mot is. Ze hadden zich in ieder geval goed tegoed gedaan aan de bladeren van de struik. Heb ze toen toen toch maar verwijderd om de struik enigszins te redden. Dit was een hele klus, want ze zijn door die zak behoorlijk gecamoufleerd, toen ik ze allemaal had gevangen, had ik toch een hele zak vol, van die vreemde wezens, zie onderstaande video. Heb ze toch maar vernietigd, ze gaan maar ergens ander de struiken kaal vreten.

Tot zover……