Ik heb al eens eerder vermeld, dat onze kippen last hebben van kalkpoten wat wordt veroorzaakt door de schurft mijt (scaly mite).

Dit zijn mijten die onder de schubben van de poten van de kippen zitten, en daar hun vernietigende werk doen. We hebben alles al geprobeerd, maar niets lijkt te lukken, en hebben daarom al een paar kippen verloren. Afijn de volgende stap is om de kippen ren onder handen te nemen. Grondig schoon maken en daarna de grond goed bestrooit met ongebluste kalk (builders lime), wat af zou moeten rekenen met het ongedierte. Ongebluste kalk kan een gemeen goedje zijn, als het nat wordt, daarom moest ik iets vinden om daarover heen te gooien. Laat ik nu tegenover mijn werk in Woolgoolga al verschillende keren heb zien staan dat ze daar voor $20 houtkrullen kan kopen. Dus daar maar eens informeren, laat dat dat nu een hele grote hoeveelheid zijn ongeveer 1 vierkante meter, in een grote baal, dus moest ik terugkomen met de aanhanger. Zoals ik al zei een gigantisch baal, met een hoop gewicht, dus na het allemaal goed vast te hebben gezet heelhuids thuisgekomen

. Maar hoe haal je in godsnaam nou die baal weer van de aanhanger, ik heb immers niet de machinerie die die gasten hebben, toen ze de baal op de aanhanger plaatsten. Maar langzamerhand, zo lang als we hier wonen, begin ik creatiever te worden. Dus de hengsels van de baal aan de een boom gebonden, als ik dan de aanhanger naar voren zou rijden zou de baal er af moeten glijden. Nu dat werkte perfect, zij het dat de baal op z’n zij terecht kwam, wat eigenlijk goed was, wat dat maakte het weer makkelijker om de krullen eruit te scheppen. Heb uiteindelijk 6 grote kruiwagens in de kippen ren geloodst, wat een dikke laag (10cm) van houtkrullen vormde en genoeg zou moeten zijn om de kippen van de kalk te beschermen. Verder heb ik een andere methode gevonden op het internet om deze kalkpoten te behandelen, dus gaan we dat maar weer eens proberen, hou jullie op de hoogte.

Over vogels gesproken, onze citroenen boom heeft 2 nestjes, en ben er inmiddels uit wat er in een nest voor vogel(tjes) in zitten, er zitten 2 miniskuul kleine “Roodrug elfjes” (Red-backed fairywren). De volwassen vogel is al een miniskuul vogeltje dus deze jonkies waren erg klein :-) Ik ga er vanuit dat het woord “elfje” is gekozen om de grootte van dit beestje, het is echt een heel klein beessie, wel geinig. Vader en moeder waren erg druk om de baby’s van eten te voorzien. Heb voorzichtig geprobeerd om een foto van ze te maken, Weet niet waar het nest is van gemaakt, lijkt wel spinnenweb ? Maar als je goed kijkt zie je 2 kleine snaveltjes zitten die hongerig zitten te wachten op de volgende gang eten.

De kleintjes zijn inmiddels uitgevlogen, het andere nest daarentegen komt nog een hoop geluid uit, wanneer de ouders terug komen met eten, heb helaas nog niet kunnen zien wat het is, maar ik vermoed dat het een “Ornaatelfje” (Superb fairywren) is. Hoe komen ze toch op die namen, wederom een heel klein vogeltje die we hier regelmatig zien.

Ik ben op het moment erg druk om ons blog een ander aanzicht te geven, hopelijk is mijn volgende blog, in het nieuwe ontwerp.