De tijd gaat snel, niet al te lang meer voor mijn 50ste verjaardag, wat gevierd gaat worden in onze nieuwe garage wat toch groot genoeg zou moeten zijn.

Een wens van mij was om een live band te hebben tijdens me 50ste, en die hebben we 2 weken geleden geboekt (LizardGrip). Een van de bandleden werkt bij Jeanette  en we hebben ze een paar keer zien optreden wat niet slecht was. Maar deze 5 koppige band heeft aardig wat apparatuur wat stroom nodig heeft en helaas nog niet aanwezig is in de garage 🙁 En aangezien we naar Nederland gaan over een week (waar we zo’n 2.5 week zullen vertoeven) bleef er niet veel tijd over om dit te gaan verwezenlijken. Dus prioriteiten moesten worden gewijzigd, een maat van het voetbal is een sparky (elektricien), en dus heb het benodigde materiaal bij hem besteld, wat weer wat in de kosten scheelt.

Een tijd geleden had ik al een hoop TL armaturen op de kop kunnen tikken via de bank waar Jeanette werkt, dit ik nu goed kan gebruiken. Ook kwam de steiger die we een tijdje geleden op eBay hadden gekocht goed van pas ! Een van de bay’s wordt de klus ruimte waar ik een grote werkbank wil gaan maken, en daar wil ik natuurlijk genoeg stroom punten hebben, wat wel zo makkelijk is. Dit hield in dat ik eerst wast spaanplaat moest monteren (voor het ophangen van gereedschap en dergelijken  zodat de stroom punten daar dan weer op gemonteerd konden worden. Een hele klus zekere als je maar 2 paar handen hebt, maar uiteindelijk toch redelijk gelukt.Het interne gedeelte van de bedrading is af, moet alleen nog de externe bedrading nog doen. Dit houd in dat er weer een greppel van zo’n 25 meter moet worden gegraven, dus deze klus bewaar ik voor als we weer terug zijn in Nederland. Heb al wel de stroom tijdelijk aangesloten via een lang verlengsnoer, en ben zeer blij met het eindresultaat, wat een luxe om licht te hebben in de garage als je s’avonds thuis komt en de auto parkeert. Het licht kan aan/uit geschakeld worden op verschillende locaties  wat de situaties dat je in het donker moet lopen tot een minimum beperkt. Ik denk alleen dat ik ook nog wat licht punten buiten (via een bewegings detector) moeten gaan installeren om het geheel af te maken, ach zo blijf je bezig.

Tijdens mijn werkzaamheden had ik een additionele “helper” (dan de honden), een van onze kippen. Deze kip had een aantal maanden geleden verlammings verschijnselen, wat inhield dat ze niet meer liep. Zoals elk dier wat bij ons vertoeft hebben we getracht goed voor haar te zorgen door haar apart te zetten en extra aandacht te geven. En waarachtig op een gegeven moment begon ze weer op 2 poten te staan en zelfs weer te lopen. Helaas toen we haar weer herintroduceerde met de rest van de kippen werd ze van alle kanten aangevallen. We weten dat er een pakkingorde is, maar dit ging veel verder soms met 2 of 3 tegelijk werd ze wild aangevallen. Omdat we haar wat extra aandacht hebben gegeven is ze erg tam en laat zich makkelijk oppakken, zijn we een beetje gehecht aan haar geraakt zo soft zijn we nu eenmaal. Het feit dat ze bescherming zoekt tussen onze benen als ze weer eens wordt aangevallen helpt de zaak ook niet. We hebben alles geprobeerd, nog een paar nieuwe kippen gekocht om de aandacht een beetje te verleggen, maar dat heeft ook niet echt geholpen de nieuwe kippen doen net zo hard mee. Ik denk dat de andere kippen merken dat er iets anders aan haar is (normaliter gaan kippen ervandoor als ze op hun kop krijgen, zei blijft gewoon zitten). Afijn ze slaapt wel zonder problemen tussen de andere kippen dus we moeten maar afwachten veel meer kunnen we ook niet doen ?