Ons boerenkool (kale) project is naar onze mening geslaagd, we hebben het vanochtend geoogst, mede omdat een groot aantal rupsen er ook achtergekomen waren hoe lekker het wel was (hebben ze het nog niet geprobeerd met hard gebakken spekkies). Ik mag dan een zoon van een groenteboer zijn, maar ik wist eerlijk gezegd niet hoe we dit moesten oogsten en voorbereiden, ik weet niet beter dan een zak voorgesneden boerenkool samen met wat aardappels te koken. Maar Gelukkig na een telefoontje met Ma was het allemaal duidelijk wat we moesten doen. Op het het moment is het nog te warm om het te eten, en dus hebben hebben we het in de vriezer gegooid. Zoals ik al vermelde was het een project, dus gaan we nu veel meer planten want we gaan uiteindelijk naar de winter toe, alhoewel dit niet echt uitmaakt is gebleken. We hebben het nog niet geproefd, maar ik twijfel er niet aan dat het lekker is, zonder dat de vorst “erover” is geweest, alhoewel zonder een rookworst van de Hema of Unox zal het toch wel niet helemaal hetzelfde zijn. Wel moet ik ervoor zorgen dat er de grond wat “rijker” is want onze groentebedden zijn nog steeds niet perfect. Maar met ons nieuwe stront producent (Jack de ezel) moet dit geen probleem zijn. We hebben Jack vandaag wat afleiding gegeven van z’n niet al te grote stuk weiland, door ‘m via een lijn rond het huis te hebben. Dit bleek moeilijker dan gezegd, want alle planten die ook maar even in zijn macht lagen om bij te komen, moesten er aan geloven, zelfs de stekelige bromelia’s moesten het ontgelden. Afijn na wat experimenteren, was het gelukt om ‘m te positioneren waar ie zo min mogelijk “schade” aan kon richten.
Verder vond ik van de week een schimmel/zwam aan die ik nog nooit eerder had gezien, en heeft waarschijnlijk te maken me de natte periode die we ondergaan op het moment. De schimmel/zwam lijkt erg op een koraal en dus koraal-zwam/schimmel wordt genoemd. Ben er nog niet achter wat de echte naam, is maar wellicht kan Annemarie wat aanvullende informatie verstrekken 😉

En tot slot, ik kon het niet laten om toch weer te gaan voetballen, en dacht ik geef het nog “a go” voordat ik 50 wordt. Een half uurtje rijden bij ons vandaan is een klein dorpje wat een een (zeer) klein voetbal clubje heeft. Op dit moment voetbal ik dus voor de “Coutts Crossing Cougars”, waar ik in de zeer korte tijd dit ik daar voetbal, erg veel plezier heb gehad. We hadden afgelopen zaterdag onze eerste oefen (trial) wedstrijd gehad, tegen een team die een divisie hoger voetbalde. De eind uitslag wat 2-2 wat geen slecht resultaat was, maar een hoop energie van me vergde. Ik ben de oudste van het team, en een groot gedeelte van de spelers is niet veel ouder dan 18 jaar, dus je begrijpt dat is (erg) hard werken voor die ouwe man met teveel overgewicht. Desalniettemin, heb ik er erg veel plezier in, en draagt het bij om m’n conditie weer een klein beetje op peil te krijgen ! Laat het seizoen maar beginnen.

Oh en voor degene die het interesseert (ongetwijfeld niemand) Nederland heeft alle wedstrijden in de Wereld cup Cricket verloren, ondanks dat ze Engeland in hun eerste wedstrijd het erg moeilijk, hebben gemaakt 🙂