Een aantal weken geleden, moest ik een van onze waterpompen vervangen, omdat degene die ik had “terug” moest.

Ik had deze pomp geïnstalleerd zo’n 4 maanden geleden, toen onze oorspronkelijke pomp de geest had gegeven. Toevallig hadden we die dag, op een onderhouds-dag bij de fire brigade, ook een pomp vervangen omdat die erg opspeelde. Ik ging er vanuit dat deze pomp weg gegooid zou worden en aangezien wijzelf niet echt lang zonder een pomp kunnen had ik gevraagd of ik die pomp kon meenemen om te kijken of ik het kon gebruiken voor onderdelen. Nu bleek de pomp zodanig anders dat dat niet ging, dus had ik de defecte pomp geïnstalleerd om te kijken of dit enigszins zou werken. Nu dit werkte niet perfect maar we konden water verkrijgen met wat omwegen. Afijn na deze afgeschreven defecte pomp zo’n 4 maanden te hebben gebruikt kregen we te horen dat ie terug moest om geveild te worden. We konden onze oren niet geloven, we spenderen een ongelooflijke hoeveelheid (vrije) tijd bij de fire brigade om dingen te realiseren, en nu willen ze deze (meestal niet) werkende pomp terug, om ‘m te verkopen ????? Dit viel mij volledig in het verkeerde keelgat, en heb per heden mijn lidmaatschap opgezegd, en een goede vriend (Tony de kapitein) verloren. Erg vervelend allemaal, maar als het zo moet dan hoeft het van mij niet meer, Jeanette blijft wel lid heeft ze besloten. Afijn een nieuwe pomp gekocht die zo snel mogelijk geïnstalleerd moest worden, wat dan ook is gebeurd. Omdat de nieuwe pomp niet volledig waterdicht is, maar besloten om daar een overkapping over heen te maken van wat restmateriaal wat ik nog had liggen. Het golfplaat wat als dak fungeerde, moest ik zodanig knippen dat het de ronde contouren van de watertank volgde, wat nog een lastig karwei was. Het eindresultaat mocht er zijn, verschillende haken en tuinslang-houder geïnstalleerd, laat de regen nu maar komen.

Laat die regen inderdaad maar komen het is nog steeds erg, erg droog en hebben al maanden geen echte regen meer gehad, een van onze drink water tanken is nog maar half vol, gelukkig is de ander nog nagenoeg vol.

Verder heb ik ook de bird-feeder gerepareerd, de plateaus waar het zaad op ligt, waren al geruime tijd niet meer aanwezig (storm). Dus bij de bouwmarkt een paar plastic schotels gekocht die normaal onder een plantenpot zitten, die als schotel voor het zaad kunnen fungeren. Wat staal draad (normaal gebruikt voor omheining) door de zijkanten geregen, waar de schotels dan aan kunnen hangen. Wat gaten geboord zodat het regen water (wishfull thinking) weg kan. Het hele boeltje weer terug gehangen, en het duurde niet erg lang voordat de King parrots terug waren om zicht tegoed te doen aan al die heerlijke zaadjes 🙂

Tot zover……….