Afgelopen week heb ik gebruik gemaakt van een service die de lokale krant (Daily Examiner) aanboodt, om jezelf te adverteren dat je een baan zocht.

Jeanette had een paar dagen eerder opgemerkt dat de lokale krant deze service aanbood, en dus heb ik een verhaaltje over mezelf gestuurd en een paar dagen later werdt het gepubliceerd, op pagina 2 ! Ik verwacht er niet teveel van, maar wie niet waagt die niet wint. Ik heb een afwijzing ontvangen (wat ik al verwachte) van een van de jobs waar ik recentelijk op had gesolliciteerd, maar een conformatie dat ze zijn begonnen met het maken van een shortlist van de job die ik erg graag zou hebben. Dit is een regerings job, waar je op een high-school de laptops van de leerlingen en leraren moet beheren. Hopelijk ontvang ik een uitnodiging voor een gesprek de komende weken. We waren afgelopen weekend uitgenodigd op een verjaardags feest van Mike & Fiona die wat verderop wonen. Mike & Fiona komen oorspronkelijk uit New Zealand, was erg leuk, en de nodige biertje weggewerkt rondom het kampvuur, want dat schijnt gebruikelijk te zijn, om een kampvuur te hebben (bonfire). Het koelt ‘s avonds redelijk af, en iedereen heeft genoeg ruimte en hout, dus een kampvuur is een welkome warmtebron ! Wederom weer de nodige lokale mensen ontmoet, want een goede zaak is, we willen een schuur/garage bouwen, en zoveel mogelijk zelf doen. En als we het niet zelf kunnen (beton gieten bijvoorbeeld), dan proberen we dit te doen met behulp van iemand lokaal, wat een stuk goedkoper is. Veelal verlenen de mensen die hier wonen elkaar diensten, inplaats van betaling (bartering). Aangezien we nog niet zoveel mensen kennen werken we hard aan onze networking en proberen zoveel mogelijk aan alle sociale evenementen mee te doen, wat tot op heden erg goed lukt, we gaan woensdag met Tony & Lisa (buurtjes die wat verderop wonen) uit eten in Grafton.

Verder heb ik een ruimte vrij gemaakt om onze kat “Bloke” te begraven. Ik wilde al een tijdje deze ruimte opruimen en dit was een goede gelegenheid. Er stond een grote stapel met bakstenen die over waren van de bouw van het huis. Natuurlijk zaten er veel kleine ruimtes in die stapel, waar zich van alles kon schuilhouden dus met een paar grote handschoen ging ik voorzichtig (Jeaentte beloofd) te werk. Het viel allemaal erg mee niet veel meer dan wat kikkers, duizendpoot (centipede), en een huntsman spin, allemaal vrij ongevaarlijk (ondanks dat ze wel kunnen bijten). Na het verplaatsen van de bakstenen, grondig clearen en wat nieuwe planten geplant te hebben, ziet het er goed uit.