Het hebben van honden in combinatie met het leven op het “platte land” is een kostbare zaak.

Tijdens het spelen met Chicko rende Jessy met volle snelheid onder de geparkeerde aanhanger door, maar ging net niet laag genoeg genoeg en kwam met haar rug tegen een scherp uitstekend metalen balk. Het resultaat een gigantische open wond van zo’n 12 cm op haar rug. Ze jelpte van de pijn maar kwam gelijk voor bescherming naar mij, geen van de ander honden mocht bij haar komen. Dit was ondanks alles een goede ontwikkeling en een teken dat ze wat minder afstandelijk wordt. Wij waren de derde eigenaar van Jessy in de eerste 9 maanden van haar leven, en had geen goede start, maar daar komt nu verbetering in. Afijn na een trip naar de dierenarts waren wij weer $550 armer en Jessy 14 hechtingen rijker. Ze begint een aardige dure investering te worden ;-) Gelukkig is ze een erge harde, en was na haar narcose uit was gewerkt weer klaar om haar dagelijkse dosis spelen op te pakken. Helaas moet ze dit effe uit stellen totdat de hechtingen eruit gaan deze vrijdag en ons wederom de moeilijke taak geeft om haar rustig te houden. Het is een heerlijke hond, niets deert haar en blijft ondanks alles erg vrolijk !

Jeanette & ik hebben deze week onze eerste ongeplande “callout” gehad van fire brigade. Donderdag werd ik opgeroepen om een vuur te controleren niet ver weg van de snelweg. Na over een aantal privé terreinen te hebben gereden kwamen we op een gegeven niet verder op een bospad omdat er een aantal bomen om waren gevallen. Dus gingen we verder te voet en konden aan de rook zien dat we er niet erg vandaan waren. En inderdaad konden we het vuur snel lokaliseren, het was geen heftige brand en verplaatste zich alleen maar over de grond. De eigenaar had dit opzettelijk in de fik gezet. Dit is vrij normaal en wordt gedaan om alle dorre bladeren en dergelijke te verbranden voordat dat in de zomer gebeurt als het veel heter is en er geen controle over is. Het is alleen gebruikelijk dat dit wordt gemeld aan de lokale brandweer zodat die weten wat er gaande is in de buurt. In ieder geval was het vuur onder controle door de eigenaar, waardoor onze service niet nodig was.

Jeanette was opgeroepen vrijdag toen ik aan het voetballen was voor een brand die in een nationaal park was gesignaleerd. Helaas konden ze dit vuur niet vinden en zijn ook onverrichte zaken terug gegaan, dit kon vals alarm zijn of het vuur is vanzelf uitgegaan. Dit zijn dingen die helaas gebeuren, je moet ze echter altijd controleren in het geval er een serieuze brand is, al met al weer een leerzame ervaring. Wij hebben zelf ook wat afgebrand dit weekend op het stuk grond wat vrij van bomen is en wat grenst aan de bosrand. Dit om te voorkomen dat als er een serieuze brand ontstaat het niet over kan slaan naar ons open stuk land. We hebben inmiddels al een hoop geleerd sinds we bij de fire brigade zijn zodat we dit veilig konden uitvoeren. D’r staat nog een veel grotere geplande afbranding gepland op ons terrein, maar die willen we niet uitvoeren zonder het bijzijn van een of meerdere brandweer auto’s. Hopelijk kunnen we dit doen voor de maand Oktober omdat dan het officiële bushfire seizoen begint, en het verboden is om maar enig vuurtje te stoken.

Zondag zijn we weer naar de houtzagerij geweest om wat hout te verzamelen om de eerste van 3 vaste picknick tafels af te bouwen, helaas hadden ze van de week een hoop van het afval hout verbrandt en was er niet zo veel keuze meer. Maar het schijnt dat deze berg afval hout zich erg snel vergroot, dus we gaan elke week maar eens effies inspecteren wat er ligt. Op weg naar de houtzagerij komen we langs een kleine varkens boerderij. Dit is een groot woord, omdat er niet veel meer dan 70 rond lopen, het is in ieder geval een geinig gezicht om al die kleine biggetjes rond te zien lopen in het bos, en niet in een kisten waar ze amper ruimte hebben om te ademen.
Heb altijd een varken als huisdier willen hebben, ik vindt het erg toffe beesies, zeer intelligent (intelligentie vergelijkbaar met een hond), en we hebben nu de ruimte, dus wie weet in de toekomst :-)

Jeanette is deze week dan officieel begonnen met haar nieuwe baan in Grafton, ze heeft er een goed gevoel over. Ik ben nog steeds zoekende en heb vandaag zelfs gesolliciteerd op een baan in het het Australische leger. Dit is een logistieke functie gelokaliseerd in Grafton, weet alleen nog niet wat de kans is om uitgezonden te worden, bijvoorbeeld naar Afghanistan of zo, want daar heb ik geen trek in. Ook moet je Australiër zijn of aangeven dit te willen worden. Op dit moment zijn we beiden nog steeds een permanent resident (permanente bewoner), maar omdat we al langere tijd in Australië wonen is het vrij makkelijk om de Australische identiteit te krijgen. Omdat Nederland geen dubbele identiteit toestaat (enigste land met Duitsland in de wereld, die dit niet toelaten), verlies je op den duur je Nederlandse identiteit. Ik denk er al een tijdje over om dit te gaan doen (ben toch niet van plan om terug naar Nederland te gaan), en dit zou een een goede reden kunnen zijn, maar laten we eerst maar eens afwachten wat er met de sollicitatie gaat gebeuren.