Ondanks de economische malaise (en onze linkse regering) in de wereld vergaat het de Australische economie nog redelijk goed. Dit is voornamelijk te wijten aan de erg goed draaiende mijnen in West Australië.

Desondanks kunnen de banken (en winkels) toch wel merken dat de verkoop duidelijk minder aan het worden is. Daarvoor had de NAB (de bank waar Jeanette voor werkt) besloten om de aanvraag kosten van een hypotheek te verwijderen. Dit is normaal gesproken zo’n $600, dus erg aantrekkelijk, om dit gehoor te geven, heeft de branch waar Jeanette werkt dit groot geadverteerd op de etalage ruit, wat wel geinig was, en ik de moeite vond om te vermelden 🙂

Verder hebben we de jaarlijkse F1 boot races weer gehad in Grafton. Vorig jaar kon ik dit schouwspel niet aanschouwen omdat we ander verplichtingen hadden, maar ik had er dit jaar voor gezorgd dat dat niet het geval zou zijn. Wat is dit toch schitterend om die boten met een belachelijke snelheid over het water heen te zien “vliegen”. D’r waren weer heel wat mooie (en dure) boten te zien, maar voor mij is de 6 liter klasse nog steeds mijn favoriete klasse, krijg geen genoeg van die blèrende v8’s.

Dat zeggende de start van de F1 boten is ook erg spectaculair, de boten liggen gewoon stil aan de waterkant, vastgehouden door een aantal personen die tot hun buik in het water staan. Als dan de vlag valt gaat het gas erop en weg zijn ze, onder een oorverdovend lawaai.

Ik verbaas me ieder jaar weer dat er niet echt heel veel spectators zijn, ik moet waarschijnlijk nog steeds wennen dat ik niet meer in de stad woon, waar dit soort evenementen duizenden bezoekers treft, en wat het nodige wachten in rijen met zich mee brengt. Wat zanik ik eigenlijk dit is perfect zo, je kan overal heen, alles bekijken, en niet geheel onbelangrijk, ik hoef niet in de rij te staan om een biertje te halen 🙂 Ook de mevrouw die haar varkentje uitliet zal waarschijnlijk niet in de stad worden gezien, heerlijk wat een genot !!!!