Jeanette heeft nog een hoop vrije dagen staan, dus had ze maar weer eens een weekje vrij geboekt. We hadden een lijst met dingen gemaakt die we deze week zouden gaan doen, voornamelijk klusjes rond het huis.

Als eerste werd de groentetuin onder handen genomen, tijdens de zomer is er niet tegen het onkruid aan te vechten, dus dit maar weer eens verwijderd, wat een vervelende klus is. Aangezien we hier weer naar de winter gaan, hebben we een winterkrop geplant, peultjes, boerenkool een een hele hoop knoflook. Deze keer planten we ook Italiaanse knoflook, ten opzichte van de gebruikelijke Russische. Italiaanse knoflook is een stuk kleiner, maar een stuk sterker, en wij houden wel van een heftige knoflook smaak, dus kijken hoe dit groeit. Nadat de knoflook is geplant wordt eer een hoop hooi (mulch) op gegooid om de groei van onkruid tegen te gaan, en om ervoor te zorgen dat de grond z’n vocht niet te snel verliest (verdampt). Verder heb ik ook een hoop compost op onze asperge bedden gegooid zodat ze genoeg voeding hebben om door de winter te komen. Dit had tot gevolg dat er een paar dagen later weer allemaal nieuwe asperge scheuten omhoog kwamen, vreemd het is al bijna winter ???

In deze week viel ook Anzacday (dodenherdenking van de gevallene tijdens de oorlog), wat altijd een heerlijke angelegenheid is. Ook dit jaar zijn we weer naar de “Amble Inn” (pub )in Corindi gegaan, wat we vorig jaar ook hebben gedaan. Deze keer was Kenny mijn maat naar ons afgereisd om mee te leven in de festiviteiten en een biertje mee te happen 😉 Dit jaar hebben Jeanette en ik (en Ken) eens een keer een poging gewaagd om de rol van de “Spinner” (degene die de munten gooit) op ons te nemen. Je moet dan verschillende keren Kop gooien, wat je een hoop geld op kan brengen, helaas was dat niet het geval, desalniettemin erg veel schik gehad, volgend jaar zijn we weer present !

Afijn terug naar onze week, Jeanette had zich voorgenomen om weer wat kaarsen te maken van de bijenwas die ze al een tijd geleden had gekocht. We hadden al een paar weken wat blikken op gespaard, en Jeanette had een vernuftig systeempje verzonnen om de lontjes in het midden te houden, als de was erbij geschonken zou worden. De was werd opgewarmd op de zij brander van de BBQ, als dan eenmaal de bijenwas is afgekoeld is het de kunst om de kaarsen uit de blikken te krijgen. Dit bleek een nagenoeg onmogelijke zaak, en na een hoop getier, moest de slijpschijf uitsluitsel brengen 🙂

We moeten maar eens gaan kijken of we wat mallen op de kop kunnen tikken om dit proces wat te vereenvoudigen.

Een van klussen die op het programma stond was het opkalefateren van onze hout kachel. Naast onze houtkachel is een ingang voor de honden om het huis binnen te komen. Nu als ze nat zijn (voornamelijk Jessie), het eerste wat ze doen als ze binnen komen is hun vacht uitschudden, waardoor een hoop vocht op de metalen behuizing van de hout kachel terecht komt. Dit was dus behoorlijk gaan roesten wat niet echt een mooi gezicht was, dus hadden we voorgenomen om de kachel opnieuw met speciaal kachel zwart te verven. Ik had niet veel trek om de kachel te gaan verplaatsen, want dat ding is lood zwaar, dus moest het maar binnen gebeuren, wat inhield dat er het een en ander afgeplakt moest gaan worden. Nadat de kachel goed was schoon gemaakt een nieuwe laag verf op gespoten, om tot de conclusie te komen dat we beter het hele huis hadden af kunnen plakken. Het zat overal, dus snel met de thinner aan de gang, maar het feit dat ik veelal op blote voeten loop, had tot gevolg wat verkleurde voetzolen 🙂 Afijn de kachel ziet er nu weer perfect uit, heb gelijk de schoorsteen geveegd, dus laat de winter maar komen !!

Tot zover…………..