Afgelopen vrijdag is de hoefsmid langs gekomen om Jack z’n hoeven te inspecteren. De vorige eigenaars hebben dit nog nooit laten doen in de 7 jaar dat ze ‘m hebben en wij vonden dat z’n hoeven er niet echt goed uitzagen. De vorige eigenaars hadden gezegd dat dit niet nodig was ? Na een snelle inspectie van Megan (de hoefsmid) kwam ze al snel tot de conclusie dat het inderdaad niet echt goed gesteld was met Jack z’n hoeven. De hoeven waren volledig naar binnen gegroeid en waar normaal “huid kussentjes” zich zouden moeten bevinden zat alleen maar modder en andere rotzooi. Ook waren z’n hoeven ontstoken. In de leefomgeving waar ezels normaliter leven is de grond rotsachtig en daardoor slijten de hoeven op natuurlijke wijze. Nu is dat niet het geval als de ezel in een weiland staat en dus moet ie dan een handje worden geholpen door 1 keer in de zoveel tijd z’n hoeven bij te vijlen (hetzelfde als met paarden). Ondanks het feit dat Jack nog nooit z’n hoeven had behandeld, was ie erg meegaand wat wederom bewijst dat het een erg makkelijk beesie is. Megan heeft foto’s genomen van de staat waar Jack z’n hoeven in waren en vertelde dat het een tijdje zal gaan duren voordat het allemaal weer in orde zal zijn. Ook deelde ze mee dat hij de komende dagen wat problemen zou hebben met lopen, dit omdat zijn gewrichten in een andere positie (betere) komen te staan na het behandelen van z’n hoeven. Nu dat is zeker het geval , het arme beessie loopt soms gewoon mank, maar goed dat moet weer snel beter gaan. Verder was ie ook ondervoed en had een gebrek aan vitaminen en mineralen waar ze een goedje mee voor zou brengen de volgende keer als ze langs kwam in een maand tijd. Ook hebben we geconstateerd dat Jack constant wordt aangevallen door March-flies (Maart of paarden vliegen), wat waarschijnlijk ook al gebeurde toen ie bij de buren stond, maar nu zien we het van dichtbij. March-flies zijn kolere beesten, die je bijten totdat het begint te bloeden en dan doodleuk je bloed op “drinken”. We zien dus erg veel kleine bloed plekjes op z’n huid. We hebben (Jeanette) de strijd opgenomen met die kolere beesten en Jeanette gaat een goedje maken wat we op z’n benen etc. kunnen spuiten en het in ieder geval een stuk onaantrekkelijker moeten gaan maken voor ze. Ondanks al dit gedoe is het en blijft het een vrolijk beesie wat intense geniet van al de aandacht die ie op dit moment krijgt sinds ie bij ons is ! Het is prachtig om ‘m te zien rollen over de grond en een teken dat ie zich veilig en op z’n gemak voelt.

Verder hebben we van de week Australia day gevierd, wat zoals gebruikelijk schijnt te zijn op Australia day een stinkend hete dag was (36 graden). We waren eerst van plan om naar Grafton te gaan maar later dachten we dat het betere was om dicht bij het zwembad te blijven, gezien de temperatuur. Dus snel nog effe wat mensen uitgenodigd of ze zin hadden om langs te komen. Al met al een heerlijke dag gehad met een uitgebreide BBQ en de nodige (ijs)koude biertjes !! De dames deden zich tegoed aan de ijs-lolly’s die Jeanette had gehaald.
Zie hieronder een impressie van een typische Australia day aan de Gold Coast.

Veel mensen kiezen om de Australische burgerschap te verkrijgen op die dag. Mijn Nederlands paspoort verloopt in Maart en op dit moment denk ik om het niet meer te verlengen, en Australiër te worden wat geen probleem moet zijn. Er zijn op dit moment bijna een miljoen permanente bewoners in Australië die niet de Australische burgerschap bezitten. De overheid zou deze permanente bewoners (waar wij onderdeel van uitmaken) graag de Australische burgerschap zouden aan nemen. Dit betekend echter dat ik mijn Nederlands paspoort ga kwijt raken, Nederland (en Duitsland) zijn de enigste landen in de wereld die geen dubbele burgerschap toelaten (weet niet waarom al die buitenlanders in Nederland dit wel mogen ????) Afijn ik ben het ook een beetje zat om met die afgrijslijke arrogante ambtenaren van de Nederlandse ambassades te handelen.

Wordt vervolgt…………………..