Zoals eerder vermeldt in vorige blog’s, deze week was het Jacaranda festival, en elke dag was er wel wat te doen in Grafton.

Zaterdag werd de Jacaranda Queen gekozen wat een jaarlijks traditie is. Het is een erg serieuze gelegenheid waar veel aandacht aan wordt gegeven. De queen wordt niet alleen gekozen op uiterlijk maar ook op een praatje wat ze allemaal houden, een soort miss verkiezing. Woensdag was er een grote markt en werder een winnaar gekozen onder de winkeliers die al een paar weken hun etalages hadden versierd, met een thema naar eigen keuze. De bank waar Jeanette werkt had Woodstock als thema en iedereen was verkleed als een hippie. Dat was bij iedere winkel het geval, het winkel personeel was gekleed in de kledij behorende bij het thema. Donderdag was het Jacarada Thursday, wat in het teken stond van de een grote parade. Ik denk dat dit het best kan vergelijken met de carnavals optocht in het zuiden van Nederland. Net zoalsvoorgaande dagen waren er weer erg veel mensen te been wat de atmosfeer ten goede kwam. Gelukkig was het goed weer, want we hebben wederom extreem veel regen gehad de laatste dagen.

Het is hier alles of niets, eerst hebben we geen regen voor een half jaar en dan valt de regen die normaal in een jaar valt in een dag of 2. Afijn voor de regio iets ten zuiden van ons, Coffs Harbour is de nood toestand uitgeroepen. Er was op sommige plekken een halve meter regen gevallen ! In ieder geval zitten onze regentanks weer helemaal vol en lopen al een paar dagen over, waar we blij mee zijn, maar een hoop mensen in de Coffs Harbour regio zullen daar wel ander over denken. Dit is een foto van een bewoner waar het water de voordeur in kwam en de achterdeur weer uit ging, het zal je huis maar zijn !