Na meer dan een jaar geen (of nauwelijks) interenet access te hebben gehad, hebben we nu dan eindlijk weer toegang to the internet !!

De toegang die we nu hebben gaat via een satelliet, wat niet exact mijn keuze is, maar een andere keus hebben we helaas niet. De (ongeveer een jaar geleden) gelanceerde satelliet (Sky-Muster genaamd), is wel een van de meest geavanceerde communicatie satellieten die er op dit moment is. Ik heb wat testen gedaan en we krijgen download snelheden van 24Mbps, dit zijn snelheden die je met ADSL2+ nauwelijks kan krijgen. Het nadeel van een internet verbinding via een satelliet is de latency (vertraging), en de reden waarom het niet mijn eerste keus is. Omdat de satelliet een behoorlijke afstand bij ons vandaan is (meer dan 36.000 km), moet deze afstand overbrugt worden van mijn computer naar de satelliet, en dan weer terug. Naar zeggen duurt dit ongeveer een halve seconde, maar je merkt dit toch wel. Afijn ik zal niet klagen, want dit is zoveel betere dan wat we hadden.

We hebben er weer een schotel op het dak bij gekregen (we hadden er al een voor de satelliet TV Foxtel), en aangezien mijn office is verplaatst naar cottage, is de schotel op het dak van de cottage gemonteerd. D’r zijn verder geen kosten verbonden aan de schotel en bijbehorende apparatuur, en wordt bekostigd door de regering. De stelling van de regering is, dat iedereen toegang tot het internet moet kunnen krijgen. De kosten van de satelliet ontvanger (schotel) zou veel gezinnen te hoog zijn en dus niet kunnen veroorloven, Je hebt deze apparatuur niet nodig als je in de stad woont, dus zou dit niet eerlijk zijn, dus vandaar.

Afijn zoals ik al zei de internet connectie komt bij ons binnen via de kleine cottage, maar dan hebben we natuurlijk nog geen internet toegang in ons huis. Gelukkig zag ik dat natuurlijk aankomen, en heb een aantal maanden geleden een greppel van de cottage naar het huis gegraven, met daarin een (ethernet) kabel om internet naar het huis te verschaffen.

Heb inmiddels mijn contract met Telstra (vorige internet provider) opgezegd, en ik hoop nooit maar dan ook nooit meer iets met ze te maken te hebben. Voor meer dan een jaar heb ik aangeklaagd dat onze internet toegang nagenoeg niet werkte. Ze gaven ronduit toe dat dit het geval was, maar we moesten wel ons volledige rekening blijven betalen. Spreek trouwens te vroeg, onze mobiele telefoon gaat ook nog steeds via Telstra, en je raadt het al die connectie is ook waardeloos ! Nu hoor ik je denken dat zijn nu eenmaal de nadelen van waar we nu wonen, en dat is natuurlijk waar. Maar het heeft zo’n jaar of 4, allemaal zonder enige problemen gewerkt, dat was de bitter pil die moeilijk was te slikken.

Afijn niet al te lang terugkijken op het verleden, maar naar de toekomst, ons blog zal weer tot leven komen, en ik zal wederom regelmatig nieuwe blogberichten posten.

STAY TUNED !!!!