Ben de laatste dagen (weken) weer eens druk geweest met mijn internet verbinding en de degene (Telstra) die mij internet access verstrekt. Het is echt ongelofelijk hoe zo’n groot bedrijf (vergelijkbaar met KPN) zo verschrikkelijk incompetent kan zijn. Na verschillende keren te zijn gebeld werd mij aangeraden om een nieuw(er) modem te gaan gebruiken om volledig gebruik te kunnen maken van hun nieuwe (snellere) netwerk capaciteit. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan als er maar geen kosten aan verbonden zouden zitten wat niet het geval zou zijn. Ik ben nogal huiverig om een werkende connectie te gaan veranderen. Ik had het modem al een paar weken geleden ontvangen, maar zag er tegenop om het te gaan installeren omdat ik wist dat dit een lijdensweg zou gaan worden. Nu ik werd niet teleurgesteld, een kleine week bezig geweest (en voornamelijk zonder internet connectie te hebben gezeten) om te constateren dat het modem dat ze mij hadden gestuurd niet echt werkt zonder een externe antenne. Of ik maar een externe antenne wilde aanschaffen 🙁 Hier had ik geen zin in, want ik wilde geen kosten maken, weet je nog, dus het oude modem maar weer geïnstalleerd. Daar kwam nog bij, de prijs die ze vroegen voor een zielig auto antenne(tje) ik voor de dezelfde prijs een professionele antenne op eBay kon vinden. Die ik dus maar heb besteld uiteindelijk moet ik toch het nieuwe modem gaan gebruiken, gelukkig werkt deze antenne ook met het oude modem, en dus heb ik deze daarom alvast aangesloten en geïnstalleerd. Van een oude antenne die ik op de property had gevonden wat onderdelen gesloopt en voila een 2de antenne op het dak voor m’n internet. Ik wou alleen dat ik dit eerder had gedaan, de snelheid met het internet is nagenoeg verdubbeld, afijn is er toch nog iets goed uit gekomen !

Nog een paar weekjes en dan hebben we onze jaarlijkse Oktoberfest weer, en het ziet er naar uit dat er weer een heleboel gegadigden komen. Normaliter lopen onze kippen de hele dag vrij rondt en s’avonds keren ze dan terug in hun ren, die ik dan afsluit, om ze de volgende ochtend weer vrij te laten. Dit werkt goed desondanks de zwarte haan de ren wordt uitgejaagd door de witte, zodra ik de ren open doe. Nu willen we de kippen niet vrij rond laten lopen wanneer we ons Oktoberfest gaan hebben. D’r komen ook nog wat vreemde honden mee, en we weten niet hoe die gaan reageren op vrij lopen kippe(boutjes). Nu ze de hele dag opgesloten te houden werkt ook niet omdat we dan waarschijnlijk aan het eind van de dag nog maar een haan over hebben. De hanen vechten erg met mekaar als ze in de ren blijven, dus had ik besloten om maar een kleinere ren in de grote ren te maken wat ons de mogelijkheid geeft om ze te scheiden. Wat een hoop moeite hoor ik je denken, maar ach wij hebben de traditie dat elk dier waar wij voor zorgen een zo goed mogelijk leven gegeven wordt. Uiteindelijk een klus die weer veel langer duurde dan ik had geanticipeerd, maar ik ben tevreden met het resultaat, hopelijk de haan ook. Wederom alles met materiaal gebouwd wat ik op de property heb gevonden, doet me denken aan de tijd dat we hutten bouwde in de bouw speelplaats in Transwijk (Kanalen eiland). De bedoeling is dat s’avonds als de kippen en hanen op stok gaan, ik de zwarte haan grijp en die in z’n tijdelijke onderkomen “gooi”. Een goeie theorie moeten nog zien of het zo allemaal gaat werken.D’r is een hoop roerigheid in onze regio (Clarence Valley), want de World Rally wordt hier verreden, wat de nodige impact gaat hebben. Ze komen nagenoeg door onze achtertuin in een van de stages klik hier voor de Australische website.

Op de laatste dag van de rally (zondag) gaat onze brigade de parkeer gelegenheid managen/verzorgen. De brigade wordt hiervoor betaald, en we kunnen de dollars goed gebruiken bij de brigade. Helaas betekend dit we daar om 6 uur s’ochtends moeten zijn, wat dus vroeg uit de veren betekend voor de zondag. Het gaat een lange dag worden, maar met wat geluk kunnen we ook nog wat van de race zien. Meer de volgende keer !En als laatste we hebben de finales gehaald met ons voetbal elftal, en gaan die spelen in het grote internationale stadium in Coffs Harbour !!