De laatste weken is het erg heet (rond de 40 graden), en we verlangen beiden naar het najaar/winter wat voor de Nederlanders die dit lezen vreemd zal klinken. Met deze temperaturen kan je niet veel meer doen dan in een ruimte te zitten die airconditioning heeft, of in het zwembad. Aan het eind van de dag krijgen we dan meestal een storm met de nodige donder en bliksem wat Jessy (een van onze honden) de stuipen op het lijf jaagt. Afijn weersomstandigheden wat wel interessant zou zijn om die wat meer gedetailleerd te volgen. Toen we bij Robbert & Jet in Nederland verbleven liet Robbert zien dat ze een “weer station” hadden aangeschaft, wat ons ook inspireerde om er een aan te schaffen. Van de week bezig geweest om het desbetreffende station te installeren. De sensoren zijn draadloos, dus dit gaf me de mogelijkheid om een plekje te zoeken wat niet al te veel zon krijgt. De zon maakt hier namelijk alles kapot, met de hoge UV intensiteit die hier aanwezig is. Op een van de palen waar het “Shade sail” (soort Zonne-scherm) van het zwembad is bevestigd. De eerste dagen kijk je regelmatig op het station maar dat zal wel minder gaan worden met de tijd.

De groentetuin moest hoognodig onder handen worden genomen, met al de regen had de onkruid zo’n beetje de tuin over genomen. Een klus waar ik niet echt veel zin in had, zeker niet met deze temperaturen, dus ben ik er vroeg in de ochtend mee begonnen, zodat het nog enigszins te doen is. Na een paar uur werk kan je weer zien dat er zich een groentetuin bevindt.

En tot slot maar even een update over onze encounters van de laatste weken met het lokale wild-life. Rusty is een paar dagen zoet geweest met het leven zuur maken van een possum. De possum (Koeskoezen in het Nederlands) is niet echt gewenst want ‘t mormel vreet al onze groeten op die we proberen te groeien, inclusief de boerenkool, wat perfect groeit in onze hete zomer. Afijn dat hoort erbij als je in de bush woont, maar als het enigszins voorkomen kan worden dan is dat mooi. Ik denk dat de possum de volgende keer zich wel bedenkt als ie bij onze groentetuin aankomt voor z’n diner 😉

Ook hebben we wat “gasten” in de schuur waar het voer voor de kippen en de ezel staat. Vader en moeder Huntsman, wat vrij grote spinnen (Jachtkrabspin) zijn, maar deze familie is toch echt wel een van de grootste dit ik heb gezien. Je kon “vader” Huntsman gewoon horen lopen over de metalen wand van de schuur, echt dit verzin ik niet ! Gelukkig zijn ze niet echt gevaarlijk, ze kunnen bijten maar dat gebeurt niet veel, en heeft alleen wat lokale pijn en zwelling tot gevolg. Ik heb getracht een foto te maken met m’n hand ernaast, om aan te geven hoe groot ie is,maar de foto is wat onscherp geworden helaas. En dan hebben verder Sneaky de Tapijt python, die regelmatig de kippen ren bezoekt en volgens ons ervoor zorgt dat de 5 nieuwe kippen geen eieren meer leggen. Ik heb Sneaky (de naam die Jeanette ‘m heeft gegeven) al een paar keer “verhuist”, maar hij komt iedere keer terug. Het schijnt dat de kippen er aan beginnen te wennen, en zitten er niet echt mee, de kip op de foto was gewoon aan het slapen ! Anyway voor de volgende keer dat ie terug komt heb ik een jute zak klaar leggen waar ik ‘m in moet zien te krijgen, en dan gaan we voor een ritje in de bossen ver bij ons vandaan !

Tot zover…………………….