En daar zijn we dan weer, wederom een jaar voorbij, wat gaat het toch allemaal snel. In ieder geval hebben we een schitterende paar weken gehad met Robbert, Jet en Pim die over waren gekomen om kerst en oud en nieuw in de warmte te vieren.

We moesten ze in Brisbane ophalen wat zo’n 4 uur rijden hier vandaan is, dus hadden geregeld dat we dan niet meer terug zouden gaan rijden, maar bij mijn maat Kenny te blijven overnachten. Dat werden dus 2 overnachtingen zodat we wat langer bij Ken & Rachel konden blijven en zo ook naar de markt konden in Carrera niet al te ver bij hun vandaan. De mannen hadden het al snel gezien en hadden een plek gevonden met koude versnaperingen 🙂 Na een lekker lunch te hebben weg gewerkt gingen weer naar Ken z’n huis terug om in zijn bar (genaamd Crusoe’s) wat meer versnaperingen te verorberen. Het weer was lekker niet te warm niet te heet, in ieder geval aangenaam genoeg om in het zwembad te vertoeven. Na een lange avond te hebben gehad, gingen we de volgende dag richting huis, maar eerst brachten we nog een bezoekje aan Wim & Kathy die niet al te ver vandaan bij Ken woont. Wim was al aardig op geschoten met de bouw van z’n huis, en aldaar hebben we ook nog effies gelunched. En zoals gebruikelijk hier in OZ, gaat dat hand in hand met het gebruik van de BBQ.

Daarna was het toch tijd om naar huis te gaan, en na een slordige 3 uurtjes rijden waren we dan eindelijk thuis aangekomen waar we luid werden begroet door de honden en Zack de ezel. We hebben onze gasten de omgeving een beetje laten zien waaronder Grafton en de machtige Clarence river. Pim had al snel een vriend gemaakt, Champers stelde Pim z’n vriendschap erg op prijs. Kerst zat er aan te komen en dus waren de ijskasten goed gevuld, het weer was nog steeds zeer aangenaam (niet stinkend heet zoals het normaal het geval is), desalniettemin werd er gretig gebruik gemaakt van het zwembad. Aangezien ik nog steeds in het “gips” liep was er aardig wat achterstand met het tuinieren, maar Pim wilde hier graag zijn assistentie geven. Dus na enige uitleg heeft ie een groot gedeelte van het gras gemaaid  perfect, hij mag meer langs komen 😉 Een van de avonden was het wat koeler dan normaal, en dus was dit een prachtige aangelegenheid om de grote stapel tuin afval te verbranden, wat normaliter ondenkbaar is in de zomer.

We hebben verschillende dag tripjes gemaakt, waaronder naar Bellingen wat Jet (en Jeanette) het einde vonden, en op de terug web nog effies naar een van m’n favoriete pubs geweest in Nymboida waar Russel Crowe de eigenaar van is. En toen stond het nieuwe jaar alweer voor de deur, we hadden een feestje georganiseerd, waar iedereen hun “signature” snack mee zou nemen. Dit was een succes  wat een heerlijkheden had iedereen mee genomen zeg, we hebben ons weer heel erg tegoed gedaan, en Jet wilde van iedereen weten wat het recept was, ik hoop dat Robber alles nog een beetje heeft kunnen onthouden. Als traditie maak ik een trivia over alle dingen die het afgelopen jaar waren gebeurd, waar iedere gretig aan mee deed, Jeanette was in charge over de stand. Ook deze avond ging door tot in de late uurtjes, Marcus had z’n vouwwagen meegenomen zodat ie s’avonds niet meer naar huis hoefde, en gewoon kon blijven slapen. De volgende dag lekker ontbijt met spek gemaakt (inderdaad op de BBQ), en de dag erop nog maar weer eens naar het strand geweest. Toen was er helaas al weer een einde gekomen aan ons bezoek en hebben we ze op het vliegveld in Coffs Harbour uitgezwaaid.

Eenmaal weer thuis gekomen is dat dan altijd weer heel erg wennen, het huis weer leeg en niet veel bedrijvigheid, kortom geen leuke ervaring. Tot zover…….