Effe een weekje pauze gehad en geen nieuwe blog entry geschreven, maar we zijn weer terug, ondanks dat Jack het niet altijd makkelijk maakt 🙂

Wij hebben een rustig nieuw jaar gevierd we waren uitgenodigd bij Ernst & Helen die een half uurtje bij ons vandaan wonen in Nana Glenn. Dit is het plaatsje waar Russell Crowe (je weet wel de acteur in Gladiator enzo) ook een huis heeft, en wat jaartjes geleden optrad met zijn band de “The Ordinary Fear of God” in wat lokale pubs. Er waren zo’n 15tal andere mensen, waaronder Walter en zijn vrouw Alyke en z’n Duitse herder Axel.

Walter is een Duitse emigrant die van origine een chef kok is, hij heeft voor een aantal jaren een Duits restaurant gehad in Coffs Habour. Er was gevraagd of iedereen wat fingerfood (snacks) wilde meenemen, maar gezien Walter z’n achtergrond had ie een 3 gangen menu gemaakt, Kartoffel salade, Varkens rollade, overheerlijke kippen saté, en als klap op de vuurpijl verschrikkelijke lekkere pretzels. Walter is al een hele tijd in Australië en bezit ook een opaal mijn in Queensland, waar hij zo’n 6 maanden per jaar met zijn hond Axel vertoeft. Hij is al een aardig geharde ozzy, hij was een keer gebeten door een Taipan (een van de meest giftigste slangen ter wereld) die overwinteren in de mijn schachten. Normaal gesproken overleef je dit niet, maar na een fles whiskey en wat slechte dagen was ie weer de oude !! Ik vroeg ‘m wie ie zou supporten als Duitsland tegen Australië speelt in de Wereld Cup, hij dacht dat ie toch voor Australië zou gaan, goodonhim !

Vorige week werd ik gebeld dat we een 145 liter eski (koelbox) hadden gewonnen, of ik die op wilde komen halen. We hebben verschillende eski’s waaronder een 110 liter, maar in dit land kan je niet genoeg middelen hebben om dingen koel te houden dus deze aanvulling was welkom. Zoals vermeld in de vorige blog waren we 2de Kerstdag (Boxing day genoemd hier) met Wim & Kathy naar de Amble Inn gegaan in Corindi beach.

Het is gebruikelijk hier in Australië om raffles (verlotingen) te houden om de pubs/clubs financieel te steunen, meestal zijn dat grote schalen met vlees of vis, maar het kan van alles zijn in dit geval een eski. Wij kopen altijd tickets al was het maar om de Pub/Club te steunen. Wim had toen al een grote ham en worstjes gewonnen dus we hadden uiteindelijk een erge goeie dag !

Een van de dingen die horen bij de Australische zomer is het ratelachtige geluid van de Cicade. Omdat we nu in de bush wonen lijkt het wel of dit geluid nog luider is dan waar we in Sydney woonde. Ze beginnen hun “gezang” van het moment de zon op komt totdat de zon weer onder gaat. Het zijn vrij grote insecten (met erg grote ogen) die soms bijna zo groot zijn als een kleine vogel zijn, maar volkomen ongevaarlijk, voor de verandering. Het geluid dat sommige cicades kunnen produceren kan over de 100dB zijn en als ze naast je oor zouden zitten (wat zeer onwaarschijnlijk is) je permanent gehoor beschadiging kunnen geven.

Ik heb getracht een stukje te filmen bij ons achter in het bos, maar het geluid op het filmpje doet geen eer aan de realiteit, maar dan heb je ieder geval een idee. Mocht je meer willen weten of dit interessante diertje volg dan deze Nederlandse link.

Het klussen gaat ook weer gestaag door in 2010, ik heb met de “Whipper-Snipper” 2 van de regenpijpen beschadigd. Een Whipper Snipper is een apparaat die 2 draadjes aan het eind heeft die erg snel rond draaien en daardoor alles kort en klein maaien, meestal wordt dit gebruikt om de randen waar je niet met de maaier kan komen te kort wieken. We hebben een goeie gekocht waar we ook een groot rond mes op kunnen zetten zodat je kleine boompjes kan kort wieken, maar zelfs met de (nylon) draadjes kan je ook veel schade aanrichten kwam ik achter. Op dit moment vangen we nu dus regenwater op van maar 1 kant van het dak, gelukkig zitten de tanken boordevol. De reparatie is een aardige klus, moet alles uitgraven, en verlengen, dus ik probeer het eerst met wat siliconen to repareren, en daarna maar wachten op de volgende regenbui.