Eindelijk was het dan zover, we gingen de Grand final spelen in Coffs Harbour’s international stadium. Een bus werd gehuurd om alle spelers en supporters naar het stadium te vervoeren. Het is een wonder dat we het hebben gehaald, volgens mij was de bus rijp voor de sloop, regelmatig moeten we stoppen omdat de remmen warm liepen, afijn het mocht de pret niet drukken want iedereen was in een feest stemming. Eenmaal aangekomen omgekleed naar een speech van de coach geluisterd en daar gingen we dan. We moesten om 10 uur s’ochtends spelen maar het was al behoorlijk heet. De tegenstander Yamba was erg gretig wat tot resultaat had dat we in een tijdsbestek van 15 minuten 3-0 achter stonden. De gehele 1ste helft onder druk gestaan, afijn de 2de helft was een ander verhaal, en werd nagenoeg op de helft van de tegenstander gespeeld, helaas waren we niet in staat om dit in goals te converteren, en kregen nog een schlemielige goal tegen ons in de laatste minuut, eindresultaat 4-0. Er heerste in eerste instantie wat teleurstelling, zeker omdat we dit team 2 keer in de competitie hadden verslagen, maar dit sloeg al snel om, nadat men realiseerde dat het halen van de finale op zich ook een groots resultaat was, zeker voor een club van dit mini kaliber. En nadat we een medaille in ontvangst hadden genomen (in een tent die aanvoelde als een sauna) zat de stemming er op de terug weg dan ook goed in. Er werd onderweg even gestopt om wat dozen bier etc. in te slaan benodigd om de talloze drink spelletjes die gespeeld werden te voeren. Het feit dat de bus halverwege de remmen moest blussen met blikjes cola’s kon niemand toen meer deren 🙂 Afijn een prachtige dag gehad die tot in de kleine uurtjes werd door gevierd.

Om in de sport sfeer te blijven wil ik even vermelden dat de Rugby Wereld cup is begonnen wat een groot evenement is zeker op het zuidelijk halfrond. Het wordt gespeeld in New Zealand, die ook de favoriet is om het toernooi te winnen. Het probleem is dat ze dit altijd zijn, maar de laatste 30 jaar dit niet hebben waar gemaakt. Er heerst dus een gigantische druk op het elftal van New Zealand, zeker omdat het toernooi nu thuis wordt gespeeld. De wedstrijden die in Christchurch moesten worden de verplaatst omdat de aardbeving (Juni dit jaar) het stadium zodanig had beschadigd dat daar niet in gespeeld kon worden. Ik heb al een keer eerder vermeld in ons blog dat ik het machtig vindt om de Krijgsdans (Haka) te zien die het elftal van New Zealand altijd uitvoert voor de wedstrijd. Nu tijdens de WC zijn er verschillenden landen van de Pacifische eilanden, en die hebben allemaal een krijgsdans, zo ook tijdens het openings duel tussen New Zealand en Tonga. In een woord werelds !!!!!

Verder waren ze bij Jeanette d’r werk weer eens aan het verbouwen, het is echt ongelofelijk hoe zulke bedrijven geld verkwisten, de boel is pas verbouwd ? Afijn alle TL licht bakken werden vervangen voor bakken die meer energie zuinig waren. De elektricien die dit uitvoerde had aan Jeanette gevraagd of er een oude metaal boer zat in Grafton, waar hij de oude TL bakken kon dumpen ? Jeanette dacht hé daar kunnen wij wel wat van gebruiken. Ze gaf mij een belletje, waarop ik reageerde dat ik ze allemaal wilde hebben, niet wetende hoeveel het er wel waren. TL licht bakken (met de TL buizen er nog in) zijn niet goedkoop, en ik heb er een aantal nodig voor in de garage die we aan het bouwen zijn, dus die bakken waren erg welkom. De volgende dag met aanhanger naar Jeanette d’r werk en daar stonden ze klaar alle 50 !!!! Na wat creatief laden van de bakken weer naar huis waar ze nu tijdelijk in de cottage liggen. Dit zijn er natuurlijk veel te veel, maar ik weet zeker dat ik hiermee mensen een plezier kan doen, wat beter is dan ze op de sloop te dumpen, voel me net Malle Pietje (voor de ouderen onder ons) !

En tot slot, een van onze kippen heeft een mega ei gelegd, begon bijna te twijfelen of die niet een een ei was van de emoes die hier aan de kust leven. Maar dat was toch niet het geval, het arme beesie heeft hier een hoop werk aan gehad, en dus zullen we dit ei (met waarschijnlijk meerdere dooiers) een speciale bestemming geven !