In deze blog entry moet ik effe klagen, ik weet niet of het aan mij ligt, maar het lijkt wel dat naarmate je ouder wordt het leven steeds gecompliceerder wordt ! Zou dat niet andersom moeten zijn, ik heb het gevoel dat ik iedere keer maar weer de strijd moet aangaan om iets gedaan of ongedaan te krijgen, ik wordt er schijtziek van, zo dat is eruit !! We hebben wat onenigheid met de gemeente, op ons stuk grond loopt een “paper road” (papieren weg). Een “papieren weg” is een weg die alleen op papier bestaat maar fysiek niet echt bestaat, misschien te maken gehad met het feit dat hier vroeger een weg gepland was ? Nu wil de gemeente van die wegen af en probeert die te verkopen aan de mensen die de grond bezitten waar de weg over heen loopt. Ze willen daar in ons geval $1900 voor hebben, maar daar bovenop komt nog eens zo’n $1600 aan administratie kosten. Nu wordt ik effe niet goed van die administratie kosten, zijn ze nou helemaal !!! De gemeente is degene die van die wegen af wil, moeten wij dan de administratie kosten op gaan hoesten 🙁 De ander mogelijkheid is om het niet te kopen en elk jaar $418 huur te betalen, wat helemaal van de zotte is !! Afijn we zijn onze opties aan het onderzoeken en hebben een tegen aanbod gedaan wat ongetwijfeld niet geaccepteerd gaat worden, maar afwachten wat voor reactie hier op komt, we winnen in ieder geval wat tijd om dit verder te onderzoeken.

Op een meer positievere toon, ik heb wederom een poging gewaagd om mijn vrachtwagen rijbewijs te halen, het hoofdkantoor heeft me om kunnen praten om het nog een keer te doen maar dan in een andere regio (Coffs Harbour). Dit heeft tot gevolg dat ik dan ook een andere examinator krijg, en je raadt het al, geslaagd met vlag en wimpel. D’r was absoluut geen enkel probleem met mijn rijden en volgens zijn zeggen reed ik perfect. Onvoorstelbaar wat een andere examinator kan uitmaken, weet nog steeds niet wat voor probleem die andere had. De kapitein van onze brigade was er in ieder geval erg blij mee.

Verder heb ik besloten om toch maar m’n Nederlandse paspoort nog maar een keer te verlengen, dit is alleen maar omdat dit sneller geregeld is, dan als ik een Australische paspoort (en dus neutralisatie) aan zou vragen, wat veel langer gaat duren. Aangezien m’n paspoort volgende week verloopt is dit de beste (en snelste) optie. Helaas moet dit persoonlijk gebeuren, bij het dichts bijzijnde consulaat, wat voor ons in Brisbane is (zo’n 4 uur rijden). Ik moet een afspraak maken en ze zijn maar 2 uur per dag open, de rest van de dag liggen ze waarschijnlijk met de reet op het strand ! Je hoort het wel heb niet zo’n hoge pet op van die gasten, en dat klopt en een van de belangrijkste reden is dat dit de laatste keer is dat ik m’n Nederlandse paspoort ga verlengen, ze maken het allemaal zo onnodig moeilijk. Aangezien de korte tijdslot en lange reistijd, ga ik de dag ervoor er al heen en overnacht bij m’n maat Ken die in de Gold Coast woont wat ongeveer een half uurtje van Brisbane is. Kan ik gelijk z’n nieuwe “Crusoe” bar aanschouwen die ie heeft gebouwd 🙂

Mijn excuses voor de negatieve ondertoon in deze blog, maar soms moet het er gewoon effies uit !!!