Van de week maar weer eens met de honden naar het strand geweest in Corindi beach, het is een schitterend gezicht om de honden over het strand te zien rennen.

We hadden dit al een tijdje niet gedaan omdat Jessy een ontsteking aan haar poot had. Zoals gemeld het was een lust voor het oog om ze te zien rennen, maar wel kwamen we erachter dat we wat training met Jessy moeten gaan doen. Ze is vrij bang voor andere (grotere) honden, omdat ze de eerste 7 maanden van haar leven opgesloten in een achtertuin heeft doorgebracht en geen enkele socialisatie heeft gehad. Daarentegen is ze stapel gek op mensen, zo gek dat ze vol enthousiasme tegen iedereen die ze tegenkomt aan springt. Nu dit kan niet want niet iedereen is hier van gediend, verder is ze niet zo goed aan de riem (net als Chicko), en trekt je arm uit de kom. Dit is niet zo vreemd want ze zijn nooit aan de riem, en rennen de hele dag over het terrein en bos. Dus ben ik begonnen om ze wat manieren bij te leren, elke dag voor een klein uurtje of zo, het lopen aan de riem is al een stuk verbeterd.

Afgelopen vrijdag weer gevoetbald, en we moesten tegen de nummer 1 van de competitie (Bellingen Blitz), helaas verloren we de wedstrijd met 4-1. De stand is echter geen reflectie van de wedstrijd het was een zeer competitieve wedstrijd, met helaas veel gemiste kansen onzerzijds. Het feit dat er een paar zeer kundige zuid amerikanen in het team van de tegenpartij waren die het middenveld goed gebruikte hielp ook niet echt. Veder hadden wij maar een wissel, wat ons op het eind opbrak, desalniettemin een lekker partijtje gevoetbald.

Zondag was ik jarig en zijn we volgens traditie uit eten geweest, in een lokaal restaurantje de Golden Dog. We kennen de omgeving nog niet zo goed, maar de keus had niet veel beter kunnen zijn, een gezellige pub met haardvuur, die ook een bistro had waar je heerlijk kon eten. We hebben die avond ook Ernst en Helen ontmoet een stel wat ongeveer 2 jaar geleden in Nana Glenn (niet te ver bij ons vandaan) is komen wonen. Wederom een interessant stel die een opaal mijn bezitten in Queensland. Opalen zijn minerale/edelstenen die vooral in Australia (meer dan 90% van de totale vondsten in de wereld) gevonden en bewerkt worden. Ernst een duister van origine en Helen exporteren de opalen gevonden in hun mijn en laten er sieraden van maken in Hongkong. Volgende week is er een timber festival in Glenreagh, waar ondermeer houthak wedstrijden zijn, we hebben afgesproken om ze daar weer te ontmoeten.

De zondag van mijn verjaardag hebben we ook nog wat training gedaan bij de fire brigade, deze keer hebben geoefend met de waterslang die 65mm wijdt is en waar een hoop water doorheen gepompt kan worden. Je moet die slang met 3 mensen bedienen, zoveel kracht gaat daarmee gemoeid. Ook hebben we geblust met schuim wat je dient te gebruiken als er benzine branden zijn, der komt me toch een partij schuim uit in een korte tijd das niet normaal, maar wel leuk :-)
We hebben nu onze 20 uur training bij de brigade vol gemaakt, dus kunnen we volgende week onze persoonlijke uitrusting op halen. Dat hebben we ook nodig wat volgende week hebben we onze eerste assignment, en moeten we aanwezig zijn bij een boer die een hoop afval (bomen, takken etc.) wil gaan verbranden. meer hierover volgende week !