Gisteren een groot gedeelte van de property gecleared.

Dit was noodzakelijk om toegang te krijgen tot het gebied waar het dog-fence gaat komen. We willen een dog-fence neer gaan zetten om te voorkomen dat Rusty en Jessy op de kangeroe’s (roos) en wallabies gaan jagen. Er zitten in de zomer erg veel (giftige) slangen en teken in de bossen, we wilen dus zoveel mogelijk voorkomen dat ze daar door worden gebeten. De buurman schijnt al 3 van zijn honden te zijn verloren aan teken.
Verder kan een volwassen kangeroe een hond doden en het schijnt dat er ook een groep wilde honden rondt zwerft (dingo kruisingen) die regelmatig domestic honden doden, dus dat willen we allemaal voorkomen zoals je begrijpt !
Het clearen was een gigantische klus, maar is uiteindelijk toch naar tevredenheid volbracht. Een biertje nadien was daarom zeer verdient.

Ook krijgt de groentetuin (veggie patch) wat meer vorm, zeker als je weet dat dit is gemaakt van spullen dit ik op de property heb gevonden.

Het mooie van je eigen bos is dat je genoeg hout hebt, als je wat nodig hebt zaag je gewoon wat boompies om. moet nog wel wat meer ervaring krijgen daarmee though ! Een van de bomen die ik velde viel precies in tegengestelde richting dan ik wilde. Afijn nog maar eens effe bestuderen hoe dat mot !

Ook heb ik alvast een hok gemaakt om het hout voor de wood burner droog te houden, nu nog hout sprokkelen/splijten :-(