Afgelopen weekend was het jaarlijkse Chili-festival in Sawtell (Coffs Harbour). Onze goede vrienden van Sydney (Hornsby) Amanda & Daniel waren dit weekend bij ons om dit speciale festival eens mee te maken. Het was heerlijk weer wat wonderbaarlijk was omdat het de voorgaande dage veel had geregend, maar op de dag van het festival was all het slechte weer verdwenen. Sawtell is een kust plaatsje wat iets beneden Coffs Harbour ligt, ongeveer een uur rijden bij ons vandaan. Het was erg leuk opgezet, veel eet tentjes zoals je begrijpt met veel verschillende soorten eten, en kraampjes waar ze allemaal sausen, chutneys enzo verkochten. Er was zelfs een kraam waar ze chili chocolade verkochten, dit was nu niet echt mijn keuze maar Jeanette zei dat erg lekker was. Het is overbodig om te vertellen dat we een hoop sausen hadden geproefd en dat er verschillende waren waren dus echt de vlammen uit je mond kwamen. Daniel en ik hadden een saus op het oog die op een gradatie van 1 to 10, het nummer 14++ kreeg dus, je begrijpt wel wat dat betekende. Daarna maar snel naar de kroeg om ons mond te blussen, goed excuus niet waar ! Savonds hebben we nog naar Holland tegen Brazilië gekeken ondanks het feit dat voetbal niet echt hun interesse heeft. Maar na de gigantisch juich uitbarstingen van ons, raakte ze toch ook wel geïnteresseerd.

Van de week zijn dan eindelijk de kabels die we kapot hadden getrokken met de graver, hersteld. De jongens kwam en ‘s ochtends vroeg aan net toen we met alle macht het ijs van de vooruit van Jeanette d’r auto af aan het krabben waren, het was erg koud geweest die nacht. Hmm een idee om een krabber aan te schaffen als we in Nederland zijn, want een plamuur mes werkt niet echt zo goed. Het minste wat ik kon doen om de jongens een bakkie koffie aan te bieden wat ze maar wat graag aannamen. Voor de middag was de klus geklaard en hebben we nu een put waar de lassen zijn gemaakt van de nieuwe en oude kabels, nu alleen nog de greppel dicht gooien.

De weg aan de voorkant is ook eindelijk afgemaakt, we wonen nu dus aan een verharde weg. Ze zeggen dat dit aanzienlijk je waarde van je huis verhoogt. Had niet echt verwacht dat dit zoveel uit zou maken, maar het schijnt dat men niet graag aan een onverharde weg woont. Ze zijn een lange tijd bezig geweest met het egaliseren van de weg en hebben ook de plek waar onze overgroeide brievenbus stond onder handen genomen, nu kan je tenminste de brievenbus weer zien, zij het dat ie wat dieper in de grond ligt op dit moment. Ook hebben ze een afwaterings kanaal aangebracht op ons stuk grond, wat op zich niet slecht is want dit loopt dan weer in onze water dam. We vinden het alleen een beetje vreemd dat hier geen toestemming voor was gevraagd. Afijn we hebben het maar zo gelaten.