Eindelijk begonnen aan de bar buiten die ik al een tijdje van plan was te gaan maken, maar gewoon nog niet van was gekomen, dat gebeurt soms.

Ik had al een tijd een stuk hout liggen wat de bar top gaat worden. Het hout ligt al een tijd dus is goed gedroogd, maar ook helaas gespleten aan de uiteinde, wat toch wel jammer is. Het is een schitterend rood achtig stuk hout (mahonie ?) dus ik moet proberen om het een beetje te herstellen. Ik heb een “sash clamp” kunnen lenen van Tony (die al het gereedschap in de wereld heeft) wat een grote klem is die gebruikt worden om dingen tegen elkaar te houden als ze worden gelijmd. Deze klemmen zijn erg sterk, en heb ik dus gebruikt om de spleten een beetje dichter te krijgen, wat is gelukt.

Niet helemaal  maar toch zeker meer dan de helft, daarna heb ik wat metalen strips gemaakt en die over de spleten geschroefd, waarna ik de klem heb verwijderd. Daarna heb ik de spleten aan de onderkant afgeplakt met tape, en ben begonnen met de spleten te vullen met houtlijm. Houtlijm is erg sterk, en kleurt transparant wanneer het is op gedroogd, dus moet dit een goed resultaat gaan geven. Helaas duurt het drogen erg lang als je zulke grote hoeveelheden houtlijm gebruikt, dus geduld is aan de orde. Ben ook nog effies naar de bouwmarkt geweest om wat materiaal te kopen, wilde dit eerst doen met hout van ons eigen stuk land, maar de termieten expert had me aangeraden om toch maar treated hout te gebruiken. Ook wat speciaal golfplaat gekocht, maar wat is dat spul schofterig duur zeg in vergelijking met de gebruikelijke, dat was effies een tegenvaller. Afijn toen met begonnen met de bouw aan de zijkant van het huis onder de veranda. Ik denk dat ik de bar een beetje heb over designed, alles zit met grote keilbouten in het beton verwerkt, die bar zal de tand des tijds goed weerstaan 🙂

Helaas is er een onvoorziene vertraging opgetreden in de bouw van de bar, ik heb namelijk m’n been/enkel gebroken tijdens een vriendschappelijk partijtje voetballen. Daar bovenop komt nog bij dat er trombose is geconstateerd in mijn kuit, wat de nodige extra medicijnen met zich mee brengt 🙁 Aangezien ik op dit moment op krukken loop zal de bouw van de bar gaan stagneren, wat erg jammer is omdat ik deze graag klaar zou hebben als mijn broer (Robbert, Jet en Pim) met zijn familie langs komen (vanuit Nederland) deze kerst. In ieder geval hadden we gelukkig wel nog voord dat dit gebeurde onze knoflook geoogst, en hangt lekker te drogen op dit moment.

Wordt vervolgd………..